puss


Hade ju kunnat se jätteroligt ut om jag bara visste hur man gjorde det snyggt.


tillbakablick 2007


noll nio tjugofem piip. världen är bra liten. Gävle är bra litet.

Är hos mor o far nu för att tänka över mina misstag, min livssituation och för att blí en helt ny människa. Äter bara grönsaker, hårt bröd o fisk och dricker endast vatten. Joggar varje dag till och från jobbet och har börjat göra knipövningar i sömnen. Mitt liv är på uppgång och om nån vecka kommer jag vara omvänd av nyttihetsguden. jag kommer vara en hurtbulle med kondition av bästa grad och biceps stora som karl alfreds. hallelulja.så hälsosamt.  
skämt o sido. Jag är hos min mor och far ja, thats about it. Jag blir ompysslad, äter relativt okej och räknar inventeringslistor hela dagarna. långt ifrån hurtigbullen jag i mitt läge (och du i ditt!) borde tänka på att vara men definitivt också långt ifrån onyttigt. Jag trivs alldeles sådär nästintill perfekt bra och tjänar pengar på köpet. bra deal.

Men någonting har slagit mig, hårt. inte så att jag har fått ett blåmärke eller ont någonstans utan uttrycket. Gävle är bra litet. Jag menar inte heller där så litet som tillexempel en myra eller en fästing utan litet i hur alla människor lever och framför allt tänker och är. Litet på ett sådant sätt som får mig att känna mig så glad och tursam att jag tog steget och flyttade.

Varje gång jag ska åka hit så ser jag fram emot Gävle i ett nötskal och känner jag mig alldeles bubblig i magen av glädje och nästan förväntansfull. Men när jag kommer fram dämpas fort bubblet och tillslut, bara efter att någon dag har spenderats i trakterna så har bubblet bytts ut mot nåt annat, någon sorts oro, tomhet, obekvämhet som jag inte direkt kan placera. Den här känslan är inte något jag vill känna, utan något jag mot min vilja känner och som gör mig grymt sugen på att bara åka hem igen och sätta mig bekvämt i soffan för att bara stirra in i väggen och tänka på hästar, bara för att få bort oron i kroppen. och jag är inte ens intresserad av hästar, förstå min oro.

Ni får nu inte tro att jag höjer stockholm till skyn bara för att det var där jag råkade hamna, nej inte alls, det hade likaväl kunnat varit kiruna som umeå som norrtälje som sveg, skitsamma, i vilket fall som helst så är jag klar med gävle med omnejd och det känns bra. ett avslutat kapitel i min biografi.

Gävle är som en liten musikal. blixtar och dunder, Nivå och Bocken. Läkerol och Gevalia, Epatraktorer och brats. det roliga är att det finns fler brats och stureplansnissar här än i verkliga stockholm. Brats dock under förklädnad, men stureplansnissar med backslick och rosa skjorta, japp japp, stureplansnissor med tillhörande sillisar och platinablont hår, du behöver inte ens leta. (se ett steg längre, inte bokstavligt) Under en helg ute på innestället med alla innepinnar hör man fler historier om stureplan än man gör en helg på just stället med det fula cykelstället itself. innepinnar är för övrigt ett mycket fint ord.

Nej nu ska jag återgå till arbetet. Moms och marginaler. kommer sova gott inatt.


noll nio förtiosju


Lets Dance

Gratulerar Käck-Tina till Glasskon; Trofén som ser ut som en tunga med en jättelik svart tandpetare på genomfärd. Ful som inget annat. Vem har anlitat formgivaren? eller rättare sagt, vem godkände förslaget? Sverige har ingen smak!


Lets Dance

Tina är fan HET. vilka ben! Bästa shownumret. Bästa.

(Högklackat måste måste måste införskaffas imorn)

Lets Dance

Men fy fan Jessica Almenäs. Vem skyller du örhängena på den här gången?

(och jag kollar på Lets dance.. vem ska jag skylla på?..)

Lets Dance

LetsDancefinal och Tina har tappat stinget. Båda Paren är superduktiga men Tony är faktiskt snäppet vassare idag. Jag är så imponerad av den Karlns sätt att röra sig, han har kroppen som en fullfjädrad dansare och han dansar som en. Måste säga att jag ser det som en större utmaning för en man att röra sig på det där 'kvinnligt' rytmiska sättet. Inte illa menat, men män brukar faktiskt oftast ha lite mindre muskelkontroll.
Tony har det mesta. Jag vill att Tony ska vinna.
Men jag tippar Tina som vinnare. Vem kan motstå vår alldeles egna käcka Mat-Tina liksom?


sommarregn

Om sommaren vore här nu så skulle jag bli glad. Jag skulle lova mig själv att gå ut och gå en promenad varje dag, Jag skulle lova mig själv att se sådär fräscht somrig ut i blicken varje morgon  och jag skulle sådär småstudsa gatan framåt. Ikväll skulle Jag klä mig i min finaste sommarklänning, sätta upp håret med en liten blomsterkvist och jag skulle grilla på balkongen, trots att man inte får.
Jag skulle Tända en stor lykta utanför, ha balkongdörren öppen för att få in det där härliga fredagsbruset från människor som passerar och jag skulle sitta och bara andas in lukten av sommar.
Om det skulle regna imorgon så skulle jag ändå gå upp tidigt, Jag skulle öppna dörren ut från vårt hus med glimten i blicken och jag skulle ta en rejäl marsch i elljusspåret, leendes mot alla jag mötte. Alla jag mötte skulle le brett åt mig tillbaka och jag skulle känna en enorm glädje och upprymdhet av sommarregn.
På vägen hem skulle jag sicksacka mellan daggmaskar på den blöta asfalten och jag skulle halka mig nerför skogsstigen på sniglar som flytt från regnet medan jag svor som en galning.
Väl framme vid huset skulle jag till min förvåning (eller inte) märka att jag tappat mobilen någonstans ute i spåret och väl inne i lägenheten skulle jag märka att mina skor hade läckt och mina små röda sommarstrumpor nu såg ut som om de var batikförgade. 
När jag med våld slitit av mig mina blöta kläder och tagit mig längre in i lägenheten skulle jag till min förfäran se att min mascara numer låg under ögonen och jag skulle tyst stå där och stirra på den dränkta pandabjörnen som stirrade med tomma ögonhålor av vrede tillbaka.


Jag skulle då ilsken som aldrig förr leta mig till min säng, jag skulle tänka på dagen som hade varit, på gårdagen och oroa mig lite för morgondagen. Sen skulle jag tvinga mig till att sova.

Som vilken annan dag som helst.

jag,du och hon


Nu är det helg. Jag har ont i magen, Du är dum i huvudet och Hon är supersöt.
Bio eller kräkas, det är frågan.


solpärla


sol och mörker i ett enda stort hopkok. Från snö till knopparnas rike skall jag strax bege mig. Längtan men förvirring, lättnad men ängslan. Kroppar som inte vill vara, inte vill registrera en känsla. Känsla av elakhet och sorg, känslan av oduglighet och lyster av pärlor. Pärlor som i solens och månens sken, Pärlor som i halsbandet du gav mig. Pärla, som står för lycka. Lycka som står för snöns glans och solens värme. Värme som står för att vilja och våga. Jag vill och jag vågar. Jag är din Pärla.

image97


Farmor


Idag åker farmor in till Uppsala för att göra en stor hjärtoperation. Mina tankar går till henne och mina tummar hålls hårt. Lycka till farmor. Oroa dig inte för mycket farfar. Det här kommer gå fint. 

Resten av äggätarhelgen

Påskafton blev festlig, förbryllande och fel. Påskdagen blev trött, oviss och besviken. Annandag Påsk blev Sjuk, sjuk och ännu mer sjuk. Idag är Sjuk, Sjuk men lite mindre Sjuk än igår. Inte sovit inatt för en helvetes magknip och har testat att sova i soffan, sängen och fåtöljen men utan direkta resultat. Trött som en bäver. (!) . Ska ta en dusch snart och hoppas på att mitt huvud vaknar till lite och sen försöka äta något. Vi får se hur det slutar. 

annars så. D står för besvikenhet. T står för förvirring. I står för hopp. R står för lycka. PJT står för allt.
C står för att må som en bäver.
 


Långfredagen

Gårdagen blev lugn och stillsam. Promenad med vovven och far i snöstormen, massor med mat hemma hos farmor och discovery hela kvällen. Var meningen med utgång men kände mig lite less och mobilen dog så noll kontakt med omvärlden, vilket inte gjorde sådan större skada. Idag snöar det sådär tokmycket igen och jag funderar om moder jord har blandat ihop Påskafton och Julafton iår. Mer snö nu än vad det har varit på (i princip) hela vintern. Vilken grej.

Ikväll?
Ja. det visar sig. Skulle vara kul att träffa J, likaså Kokkos, men åter igen, det visar sig. En sak är säker. M måste tagga  till nu, för fest blir det i vilket fall som helst. Fest i snöstormen.
Glad påsk på dig Thomas.

Skärtorsdagen

Gårdagens Torsdag blev inte som alla andra Torsdagar men jag tyckte den var bra ändå. Började dagen med att köpa skor samt ta en fika (vilken inkluderade hur många kalorier som helst) med veronica på stan och Slutade dagen med ett grymt skoskav av de nya skorna samt med Vin och skitsnack hos min ibland-granne.
Därimellan en visit hemma hos Micke och en snabb på Heartbrake där det var på tok för mycket folk för min smak på grund av att töntarna Neverstore spelade. Vägen hem har nog aldrig kännts så lång som den gjorde igår men väl i värmen så släppte tankarna om kollektivt självmord och Frysskador som tur va. Rödvinet flödade och jag vaknade med sådär mysigt äckligt röda läppar.

Nu har städats med farsgubben och förmodligen tas en promenix i solskenet med vovsingen strax. Sen, ja, det är ju Långfredag, ännu ett tillfälle att fira. hojt.


kattfan

pellekatten har blivit galen. han äter upp mammas blommor. läbbigt.


Äggätarhelg

Japp, så är det påsk. Jag har lämnat härligheten i stockholm och hälsar på mamma, pappa, kylan och snön i Gävlestad. Blev helt chockad på snömängden och den otroliga kylan bara 18 mil från hemma, men nog är det sanning, och det svider i hjärtat. Här finns inga blåsippor, men dock tussilago, Snön beblandas inte med gröna blad och gräsmattor som hemma. Här är det bara snö och slask. Det ser inte klokt ut.
Jag, hunden och katten åt dock frukost på balkongen idag. Solen gassade som bara den och trots att jag satt i bara morgonrocken så svettades jag. Då tänkte jag på sommaren och att den borde vara här snart i den takt som utetemperaturen ändras. Ge mig mer snö eller mindre, men gör det helhjärtat.

I vilket fall som helst så Blir det inga ägg för mig i helgen, inge godis och inge påskfjädrar. Jag gillar inte påsk. Om man inte spederar påsken i fjällen i en skidbacke plus afterski så skall påsken inte firas alls. Varför alla dessa ägg förresten? här ska googlas.




oh. Här och Här och Här

Snö

Måndag
nu är det snö utanför fönstret. Vitt På räcket och I buskarna men på trottoaren totalt snöfritt. På vägen totalt snöfritt. Bara vatten. slask.
Vår? eller inte? Moder Jord, Decide god damn it! Tisdag. Snöade nyss utav bara helsike

TIsdag.
Snöade nyss utav bara helsike. Fina fluffiga flingor som bara lockade till pulkaåkning och snöskoter. Men, nu är det över igen och på vägen hem såg jag små gula krokusar leta sig upp under snön. Vilket bra start på livet dom får. stackarna.

brafilm

btw, såg att Hide and Seek går på trean nu. Mycket bra film med bästa Robert de Niro och sötaste Dakota Fanning. Haka på!


heute

Idag har jag inte gjort ett dugg till nytta. Jag vaknade alldeles för sent, bestämde mig för att gå ut och gå, bestämde mig för att åka in till stan och handla skor och bestämde mig för att städa när jag sedan kom hem. Men dagen har inte blivit som jag förutspådde och ville: Jag har suttit i soffan hela dagen, Jag åt för första gången för cirka en timme sen och jag har varken varit ute och gått, köpt några skor eller ens varit ut ur lägenheten. Jag har dock diskat, vilket var mycket mer än nödvändigt, men det är också den enda nyttan som har gjorts i denna lägenhet idag. Och jag skäms för att jag inte har gjort allt som jag behövde göra. jag har varit så lat. Men man kanske får vara det för en gångs skull?

annars då? fredags fest och tjurigheter. Lördag tanke på fest men hemmavid och sov istället. Den här helgen har varit måttligt till godo, mest bara för att jag har det så svårt att ta det lugnt. Hela jag är en överstressad elaking och jag kan omöjligt slappna av så mycket som jag borde. Dumt av mig men sant. Inget jag kan rå för än, men jag är på god väg till att bli lite bättre på att stressa av och det känns bra. Behöver bara hitta någon eller något mer som hjälper mig på traven. rekommendationer?

Las Palmas

image91

han

det var en gång en kille i sina yngre bästa år som inte riktigt visste var han befann sig, eller snarare åt vilket håll han var påväg. Han festade alldeles för mycket för leverns smak, han hade för många olika tjejer för hans föräldrars smak och han var alldeles för beroende av sällskap för hans egen smak. Det gick inte en enda vecka utan att festen knackade på från onsdag till lördag och det gick inte en helg utan att pizzakartongerna svämmade över hans tvåa på förtien kvadrat. Oftast var det hemma hos honom det hände. Från förfest till efterfest till bakfyllepizza, hans dörr var alltid öppen för allt och alla, och han verkade gilla det. Alla kom och gick som dom ville och ölburkarna staplades på köksbänken, köksfläkten gick för fullt för att få bort att cigarettrök och datorn spelade en herrans massa olika musik. Alla fick vara med och bestämma.

Men innerst inne visste han, att så fort glasen var urdruckna, musiken hade tystnat och gårdagens ragg äntligen hade lämnat lägenheten så var han ensam. Tomheten i lägenheten kändes som en grå dimma, all disk påminde honom om gårdagens bravader och han suckade högt när han tog tag i diskborsten för att sedan slänga den hårt ner i köksgolvet. Disken fick vänta, dammråttorna fick vänta, kattlådan fick vänta, det var ju ändå fest ikväll igen. Ingen brydde sig ändå så länge det var han som stod för festen. Diska och dammsuga kunde han göra på söndag, eller efter jobbet på måndag, eller kanske nästa helg. Det fanns ju fortfarande öl i kylskåpet och snart började allt folk stampa in för ännu en helkväll.

Sommar

image90

värme


nu är det 31 grader utanför mitt fönster.

melodifestival final part

Så. Igår såg jag på melodifestivalen för andra gången i hela mitt liv och jag måste erkänna att jag blev positivt överraskad. Jag är absolut inte en schlagermänniska och håller mig så långt borta från schlagergolvet på krogen som möjligtvis går, men jag måste erkänna att gårdagens startfält var starkt. Verkligen. Frutom två grova missar som förhoppningsvis av en slump råkade hamna med i finalen. Jag pratar såklart om Frida feat Headline samt stackars Christer Sjögren. Jag måste även erkänna att Christer Sjögren är en Respektabel Dansbandssångare, det kan jag medge, trots att det inte alls går hem hos mig, men i det här fallet så var låten helt enkelt alldeles för dålig. Ingela pling forsman har nog tappat schlagerskrivandet bakom en stol. Det här var riktigt dåligt. Men åter igen, Christer kom iallfall inte sist och det är jag mycket glad för, för trots alla smöriga I love Europe-fraser och alla flaggor (! herre gud alla flaggor!) så var ändå Fridas låt totalt sämst.  Det finns inte ens ord för hur dålig den var. (är).  Jag är glad att svenska folket tänker med hjärnan i schlagerspektaklet. Charlotte kommer att glänska big time.

melodifestival part4

Och jag hade rätt i mina gissningar. älskar att ha rätt. gratulerar fröken perelli.

melodifestival part3

..och där förstörde malmöjuryn min gissning om Frida på jumboplatsen genom att ge damen sex hela poäng av någon konstig anledning! malmöiterna jobbar ihop. vidrigt.

melodifestival part2

Min Vinnargissning, vinnarförhoppning och dissning. Charlotte Perelli given vinnare. Det enda bidraget som kan ha chans att vinna over there. Sanna Nielsen tvåa med den egentligen bästa låten, men vem fasen vill skicka iväg en ballad till eurovision song contest? tråkigare än så kan man inte bli. värsta äckligaste låten är dock inte längre Christer Sjögrens nu när jag sett alla bidragen. Fridas hitsforkidslåt är given att komma sist. Fy vilken hemsk låt. Pinsamt att den ens får vara med över huvud taget..

melodifestival part1

om christer sjögren vinner melodifestivalen med sin kiss-ass-I-love-Europe-låt så kräks jag. Vilken tur att det inte kommer att hända.

världens sötaste


igår

Igår va en konstig dag. världen snurrade lite för fort för min smak, jag snurrade lite för fort för min smak och någon snurrade för fort för J.O. Denna någon snodde min väns nycklar, hörlurar och rikskuponger. På en fest med bara bjudna. Surt och elakt och stört. Jag blir irriterad på folk som inte kan skilja på mitt och ditt. Mycket irriterad. Det värsta är att jag är svintrött idag. Lovet börjar med bommull i vaderna och pain. I ryggen, i huvudet och i hjärtat. Jag är så besviken på folk. SÅ besviken. Vad och vilka finns egentligen där ute? Jag säger bara: Väx upp och skaffa ett liv. Skaffa en pojk/flickvän, en volvo, en villa och en vovve, men först: get out of my face.

Peter


Jag skulle bli jättebesviken om jag beställde något från L' easy och personen som levererade sakerna till min dörr inte hette Peter.




Längtan

image89

busshomie

Jag åker buss med en man jag känner igen nästintill varje dag. Vi kliver av bussen
på samma ställe varje dag, vi turas om att plinga först varje dag, jag kliver alltid av i bak och han i fram varje dag och vi går sedan åt samma håll varje dag; Vi Väntar vid samma övergångsställe, går längs samma gångväg, över samma parkering, vi sneddar över samma garageinfarter, sicksackar mellan blomlådefarthinderna(!) och vi går in i samma hus. Idag gick jag närmare än vanligt och fick även reda på att mannen ifråga bor i dörren mittemot där jag bor.
Frågan är när man börjar prata med en helt främmande människa? När är denna helt främmande människa inte längre helt och hållet främmande och det instället blir oartigt att inte ta upp en diskussion om hur solen aldrig tittar fram när man väl behöver den?
kruxet är det att Jag inte vill prata med mannen ifråga, Jag känner inte någon som helst lust till att bli hans på-väg-hem-från-jobbet-homie och Jag orkar inte prata massa skitsnack bara för att verka trevlig, men, det finns ett MEN, -jag får verkligen dåligt samvete. Ja, jag känner igen honom och Ja, vi bor grannar och Ja, jag går nästintill exakt i hans fotspår minst tre dagar i veckan.

Jag vill flytta så jag slipper bli påvingad någon på-väg-hem-från-skolan-homie-gubbe.
Run and hide People, run and hide.

snyggt

En reklam värd att lägga några sekunder av er dyrbara tid på. lovar.




Inte klokt vad jag blir sugen på att köpa en herrparfym!

blod

Closed off from love , I didn't need the pain , Once or twice was enough , And it was all in vain , Time starts to pass, Before you know it you're frozen.
But something happened , For the very first time with you , My heart melts into the ground , Found something true, And everyone's looking round , Thinking I'm going crazy.
But I don't care what they say, I'm in love with you , They try to pull me away , But they don't know the truth , My heart's crippled by the vein , That I keep on closing , You cut me open and I Keep bleeding , Keep, keep bleeding love , I keep bleeding , I keep, keep bleeding love , Keep bleeding , Keep, keep bleeding love , You cut me open

Trying hard not to hear , But they talk so loud , Their piercing sounds fill my ears, Try to fill me with doubt , Yet I know that the goal , Is to keep me from falling.
But nothing's greater , Than the rush that comes with your embrace , And in this world of loneliness , I see your face, Yet everyone around me, Thinks that I'm going crazy, maybe, maybe.
But I don't care what they say , I'm in love with you , They try to pull me away , But they don't know the truth , My heart's crippled by the vein , That I keep on closing , You cut me open and I Keep bleeding , Keep, keep bleeding love , I keep bleeding , I keep, keep bleeding love , Keep bleeding , Keep, keep bleeding love , You cut me open

>>känn på den du!

blåsippa är lika med vår

I fredags hittade jag en blåsippa, solen sken och jag mådde bra. I Lördags såg jag ingen sol, blev rädd och ångrade mig rejält. I Söndags såg jag inte ett dugg förutom tvn,  och mådde trött.
I dag.. jaa.. MÅå? vetefasiken. Känner? Vetefasiken. Det enda jag vet är att jag fryser och att jag inte har en aning om var jag har folk runtomkring mig. Och det stör mig big time.

Papa


Papas Kappsäck på tvåan. Rekommenderas. Härliga kulturkrockar med musik. underbart.

helggöra

I helgen har jag tagit det så lugnt som jag nog aldrig tagit det förr. Sovit, ätit och kollat på film och friidrott. Sovit, ätit och kollat på film och friidrott. Supernice. Känner mig nöjd och utvilad, det enda rätta just nu. Känns som att jag kommer att kunna leva ett tag på den här helgen. Min största skräck är dock att jag kanske sovit FÖR mycket, att jag kommer gå och vara seg och vänta på att få sova mer hela veckan, men men sånt får man ta om man vill ta det lugnt. Klart är iallfall att jag behövde sömnen. Min kropp har väntat och längtat efter den här helgen.
Helgens filmutbud har iallfall bestått av:
The Man from Earth, vilket var En konstig film med dåliga skådespelare som trots att den hasade sig fram sakta men osäkert, att det inte hände ett dugg och helt plötsligt var slut, fick en att tänka efter lite extra. (Tål att nämnas att jag direkt efter att filmen var slut direkt placerade den i facket för 'de dåligaste filmerna jag någonsin sett', kanske var jag lite hård?)
The Assassination of Jesse James, En cool men mörk film som var lite för lång, Lite kortare och den hade hamnat högt på listan. Snyggt gjord, verkligen. (men Brad börjar bli lite väl gammal nu va)
No Country for Old Men. Ännu en halvskum film som ändå gick att se, relativt bra puls, intressanta karaktärer men inget att rekommendera,..
samt The Golden Compass , vilket var en Dålig men söt film. Tror att jag som vanligt hade för höga förväntningar på den lilla töntfilmen tyvärr.
Men men, ännu fyra filmer avprickade.
Nu ska jag ut och promenixa om jag orkar. Eller nej, jag ska. Har inte varit utanför dörren på hela helgen så det känns som ett måste. Hoppas ni alla haft det jättebra.

bussbehov

Vad är det med de människor som ställer sig upp mot bussdörren jättemånga tidsenheter tidigare än vad de behöver för att hinna av? Stressade, allmänt konstiga eller lider de av ett sjukt kontrollbehov?

passera

Tänk vad många människor man har passerat under sitt liv, hur många ansikten man sett, hur många fotspår man har gått i, och hur många människor man har glömt. .
Jag satt och funderade idag som vanligt, och dagens tankar gick åt alla människor jag en gång känt men nu inte längre känner. Alla människor som jag för några år sedan såg kanske varje dag, varje helg, eller iallafall en gång imånaden, som jag nu aldrig, eller sällan stöter på. Vad gör dessa människor nu? Tänker dom på mig ibland? Har jag lämnat någon signatur i deras minnesblock eller var jag bara en människa som just passerade förbi, en sådan han eller hon inte kommer ihåg, en sådan han eller hon aldrig någonsin kommer att slänga en tanke åt. Jag tycker det är sorligt med tanke på vad man kan ha missat. En vän för livet kan ha passerat mig, en Mentor, en räddare i nöden eller kanske en framtida hushållerska. (!)
Om man tänker steget längre så kommer tankarna till alla människor man enstaka gånger stött på, ansikten man kanske inte vid första anblick skulle känna igen flera år senare, men ändå människor som på något sätt varit delaktig i ens liv, statister i Biografin om Anna Caroline. Jag tänker på den där människan du pratade med i busskuren en halvrå vårmorgon, den där taxichauffören som lärde dig säga hej på arabiska eller, eller de där människorna som varit delaktiga till att du lever. De människor som förlöste dig, de människor som gav dig pencillinkuren när halsen var alldeles för inflammerad, eller de där människorna som gav dig allt du behövde för att överleva en svår sjukdom.

Jag tänker på De som verkligen räddat ditt liv genom att bara vara en vän, en statist i din biografi eller en räddare i nöden och jag tycker att man lite oftare skall gå igenom sin minnesbank av människor. Ända in till den där gömda och glömda, kanske förträngda delen längst bak i huvudet. Det gör en nog gott.


Närkontakt av tredje graden

Idag har det varit en rätt bra dag. Fast ändå inte. Jag har ätit dåligt, sovit dåligt och pluggat grymt dåligt. Lappen imorn känns oviss, men jag tar tjuren vid hornen och tutar på. I will make this happen. Det som oroar mig mest just nu är all sjukdom runtomkring. Mer än Varannan person i klassen är förkyld av rang, Thomas är däckad av någon konstig kräkliknande grej och Varenda människa på tunnelbanan hostar och snorar mig rakt i ansiktet. Jag har inte tid att bli sjuk! inte tiid!
Att bero på hosta på mig så satt det en Man idag på bussen och hostade mig i nacken, i sisådär en kvart. Håret fladdrade som om jag stod med bakhuvudet mot en Bordsfläkt och det var inte vilken hosta som helst, det var en sån där slemmig, jag-har-rökt-i-flera-år-och-har-nu-även-dragit-på-mig-en-rejäl-förkylning-med-rethosta-hostning. Jag ryser vid tanken på hur många av hans äckliga bascillusker som forsade ut på mig och byggde bo i och på min kropp. vidrigt. Jag måste sluta andas när jag träffar människor, enda sättet att slippa andas in all skit. (Kan tolkas bokstavligt med). Ska skaffa mig Torgskräck och bli ännu mer totalt osocial så kanske jag slipper bli sjuk, ska förresten också börja använda handskar och gasmask när jag åker till skolan. Åh vad världen skulle bli mycket renare. (psyket nästa)

två små dvärgar

Idag är det egentligen som vilken annan dag som helst förutom att jag har sjutusen mer saker än annars att göra (och sjutusen är fasiken en hel del). Ett litet urval: Ska ge mig av nu in till Karlaplan och hämta upp lite affischer som jag imorgon så snällt ska invadera hela Campus Kista med samt lite flyers som jag så ännu mer snällt ska slänga ut till varje förbipasserande stackars ISKare.
Klockan tio idag är det matteföreläsning med mannen som varken kan prata svenska eller skriva så det syns vad det står på tavlan, en nödvändig sådan då jag inte var på den igår. Till lunch: chili con carne som jag inte ser fram emot för fem öre och en timme senare, Klockan ett, Numme, de så kallade Numeriska Metoderna.
Mer datorer vill dom slänga in i vår utbildning där, och vi tar så snällt emot. tack så väldigt mycket.
Vår studiedag kommer bli lång, efter detta så är det Matlab för hela slanten som gäller för mig o min Labbparter, då skiten skall vara inlämnad imorgon. mums. älskar programmering. inte. Men shit vad vi samlar nördpoäng. Och vet ni vad? Jag gillar det.

Dvärgarna i rubriken handlar förresten om att jag först skulle skriva om de två dvärgarna Butter och Trötter, eftersom det är så mitt liv just nu ser ut (Läs Bitter och Trötter för bästa likhet), men eftersom jag är på tok för sen för att gå in på den delen nu så låter jag det vara en öppen tråd. Återkommer om detta, kanske.



målmedveten(het)

Ok. Ibland funderar jag så att det ryker ur mina öron och ett av de hetaste ämnena just nu att fundera kring är mina mål i livet. Det som stör mig mycket är att jag nog har ganska exakta mål för min framtid men att det inte känns som om det livet jag just nu lever kommer att ta mig dit. Jag vet vad jag vill göra, tror jag, och jag vet att jag vill göra det nu. Jag vet hur jag vill göra, men jag vet inte hur jag ska komma dit. Orkar jag ens ta mig dit? Visst är det väl kul, men kul i några år till? vetefiskmås.
Jag har även funderat mycket kring min ålder och hur det kommer att se ut runt omkring mig då. Jag vet, jag är en liten snärta just nu, med vuxenpoäng som är lika med noll, men om fem år då? Om fem år borde jag vara vuxen, jag måste defintivt vara ännu mer cool och jag ska ännu mer definitivt vara färdigutbildad. Men en annan sak som är definitv är att jag inte är någon liten snärta längre. Jag är ju nästan tretti. Pensionen väntar bakom knuten och jag har bara en sisådär förti (!) år på mig att jobba och tjäna ihop all kosing jag bestämt mig för att tjäna.
Men först!, betala tillbaka en halv mille i stuideskulder, betala tillbaka mina föräldrar för att dom stått ut med mig i massor med år och betala min kropp en rejäl semester.

Iallafall så har jag idag blivit intalad att jag inte skall tänka så mycket, att jag fortfarande har hela livet framför mig som tjugosexåring, och vem vet, det kanske är så det verkligen är, det är då slitet börjar på riktigt. Det är då språngbrädan in i vuxenvärlden har riggats ordentligt, det är då jag kommer dra på mig en rejäl utbrändhet och jobba ihjäl mig så jag kolar vippen lagom till trettistrecket.
Oh vilka framtidsutsikter.

Norrbaggevinst

Så. En Norrbaggevinst gånger två i Årets Vasalopp och jag bölar som en gris. Otroligt vad mina tårkanaler arbetar nuförtiden. Känslosvall till hundrafemtio procent. Har aldrig i hela mitt liv gråtit till ett Vasalopp, och trodde inte att det var möjligt. Men det var det visst. Jag känner en enorm glädje för Jörgen Aukland.
Det är Otroligt vad jag är konstig. pinsamt.

Giftpinne


R
ökning dödar fler personer per år än vad Alkohol, Knark, Aids, Självmord och Bilolyckor gör tillsammans.

Gustav Vasa och hans lopp

Imorn är det vasaloppet. Jag vill vara med. guu vad synd att man inte kan anmäla sig längre.

klack

varför är det så grymt mycket jobbigare att gå uppför en halvflack backe i klackskor än med skor utan klackar? kan tyngdkraften spela sån stor roll eller handlar det bara om att klockan är waay past bedtime? Jag är i vilket fall som helst blond och trött och går som om jag har fått ryggskott uppför backen hem.

RSS 2.0