sommar sommar sommar

We No Speak Americano lyrics

Topp

livsfilosofi

Från Lunar till Fejjan

Jag är rädd för den nätverkskultur som har kört över de yngre i vårt samhälle, och jag kommer så otroligt väl ihåg när denna rädsla föddes. Som tolvåring var Lunarstorm ett måste och allas olika ”krypin” skulle sminkas på högsta nivå för att folk skulle tycka att man var otroligt häftig och ”Lunarstorm-medveten”. Chatten fattade jag mig aldrig på, då det bara var massa konstiga samtalsämnen i de olika rummen, men gästboksinläggen regnade vilt och mailen var ett måste. Något år senare insåg man att namnet ”Blondie86” inte var så hippt längre, nu hade man ju, i sina egna ögon, ”växt på sig lite”, så namnbytet var ett faktum, och en rensning i sitt lilla ”krypin” genomfördes. Nu var det lite roligare att skriva vad man längtade till, som ”Lördagens fest hos Madde” än att man gillade BSB och Spice Girls. Nu bytte man också helt infallsvinkel i gästboksinläggen och det blev otroligt viktigt hur man formulerade sig, någon äldre kunde ju läsa och skapa sig en åsikt!

 

Jag hann byta namn ännu en gång till på Lunarstorm, jag hann mailbråka med en tjej som var arg för att hennes förra kille var intresserad av mig, och jag hann mailflirta med min gamla killes kompis innan det var dags för mig att säga hejdå till ”lunar” för evigt. Spiken i kistan kom lagom när mina kusiner blev tretton.

 

Det var då jag blev rädd hur det hade utvecklats, hur elva-åringar med namn som ”snygg_i_string_11” gjorde entré på Lunars gator och hur ”PlayboyGirrlJag” konverserade hejvilt i kusinernas gästböcker. Jag var för gammal, och jag hade inte hunnit med att förstå hur ”gamla” de små helt plötsligt var.

 

Jag slutade med Lunarstorm och var en lycklig ”icke-användare” till Facebook länge. Men sen då. Sen, av någon anledning, hamnade jag där med. Nu handlade det inte längre om att välja ett alias och skriva en fräck presentation så grabbarna skulle tycka att man var häftigaste bruden i världen, nej nu handlade det om att nätverka. Nätverka, mina vänner! Och det gick ju bra, jag hann bygga mig ett nätverk, spana mig sjuk på andras nätverk och fundera konstant över varför vissa var vänner med vissa, och hur olika relationer egentligen stod till. Jag hann bli sjukt sökande och beroende av att kolla andra människors inlägg, och jag hann söka uppmärksamhet som slutade i kaos. Sen var det slut med nätverkskultur för den gången. Jag gick ur Facebook, lovade mig själv att jag aldrig skulle ens titta på skiten igen, och kom tillbaka något år senare. För nu, nu hade jag ju verkligen blivit vuxen.

 

Facebook är nu för mig absolut ingenting. Jag varken nätbråkar, nätflirtar, längtar efter statusuppdateringar eller stirrar mig sjuk på andras inlägg (inte alltför ofta i alla fall). Och jag frågar mig själv varje gång jag tittar in, varför finns jag ens kvar som användare? Ger det mig något över huvud taget? Svaret är att det måste göra det, för jag finns kvar. Svaret är att jag har blivit beroende av att KUNNA kolla andras inlägg, att se vad som uppdateras i vissa intressegrupper och att KUNNA spana på vem som är singel och vem som har gift sig och skaffa barn.

 

Och det mest intressanta är att det är exakt likadant som när vi satt där på Lunarstorm som små. Exakt. Vi har bara ”växt på oss lite”. Hänger ni med?


dagen D

Idag är det the D-day. Den dagen då jag har tagit ett beslut som kommer att påverka hela min framtid. Den dagen då jag har vägt för och nackdelar och insett att ett beslut is taken, och jag är nöjd med detta. Från och med idag börjar mitt nya liv. Mitt nya liv som trollkarl och sommarätare, och framför allt sommarnjutare.
-----------------
Hur ser då vägen ut till denna punkt? Jo, morgonen började med en enormt nödvändigt slapp inställning till väckarklockorna. Allergierna och prestationen tar hårt på en liten Carolinekropp och därför så passade det sig inte alls att gå upp klockan noll sex noll noll som var planerat. Istället blev sovmorgonen ett faktum och några timmar senare påbörjades en nercabbad resa in mot staden. Min morgonträning hade jag sovit bort, men trots detta så unnade jag mig några timmar i solen ute i roslagsnäsby och det var nog där det hände. Eller kanske på resan dit med den fördömda roslagsbanan? I vilket fall så: Nu har jag det. and I am freakin´ proud of it.
------------------

------------------

Nu ser jag fram emot en härlig midsommar, jag och PH-Lena.


Jag är

frustrerad

Once and Again

Jag hade glömt hur bra Once and Again var. Jag hade glömt hur jag satt hemma i soffan med mamsen och snyftade. Det var många år sen nu, och jag gillar inte sånt här längre. Trodde jag. Såg en gammal repris idag och jag grät precis som förr, jag hade precis samma klump i magen och blev precis lika kär som då. Enda skillnaden var att pappan helt plötsligt var den som fick mest uppmärksamhet, inte hans son. Undrar varför?

Pannkakskamp

Dagen är tråkig, men har ändå flutit på rätt okej. Klockan slår nu en tjuga efter tre och jag har varit uppe i mer än åtta timmar, -trots ledighet. Galenskap.
Jag har i alla fall hunnit med lite sommarkurser och lite röda tånaglar. Jag har också hunnit med en promenad, ögonbrynsfärgning och pannkaksstekning. Hur pannkakorna blev till är en annan historia, för utan smör och hel stekpanna är det en kamp, det kan ja lova. Men, det blev pannkakor efter ett tag, små och otroligt osvenska. Efter ett tag började jag dock se ett mönster, vilken form! (detta KAN bara bevisa vilken värdelös stekpanna som bor i bålsta)

Från vaggan till vaggan


"China will build new housing for 400 million people in the next twelwe years"
"If they use bricks they will loose all their soil and burn all their coal, they will have cities with no energy and no food"

Andra dagen på det så kallade sommarlovet

och jag är redan uttråkad.

Första dagen på det så kallade sommarlovet

solen skiner och det luktar grillat in the air. - och vad gör jag? Sitter inne och knåpar sommarkurs. varför? -because I like it. Det här kommer bli en GRYM sommar! :D

här är jag

Det finns mer på KTH är skabbiga grupprum..

RSS 2.0