I did it!

ÄNTLIGEN! Mekaniken is going down. piece by piece (bokstavligen)
Ohyea

Eurovision! 2

Så, I am back. Jag tvättar, febrar mig och tänkte snart dammsuga. Vad mycket man kan få gjort. Men först måste jag ju fortsätta min sväng runt i Eurovision-land, vilket jag av någon konstig anledning ser fram emot att göra. Hoppas ni är med.
Disslista nummer två:

Först ut idag är: Bulgarien. En blåögd sötnäsa som vet hur man skall hålla både sin tvätt och sina tänder vita. Discostuk med mycket "åh"-ande. Undrar vad han sjunger om? I vilket fall som helst så låter låten likadant hela tiden och slutar sen som att någon drog ur sladden, undrar om det var meningen eller inte. Lyssna här eller ute på krogen.

Grekland, åh Grekland! SuperMario möter S&M. Ungefär. Jag diggar lite dock, men det som mest lockar min blick är såklart krigardans(arna)en runtomkring, för här ställer man sig frågan: varför? Aja, det som drar ner diggandet är supermario himself som ser ut som att han håller på och somnar och inte alls tycker om att stå där och sjunga med sina lackklädde kompisar. Sorry, inge bra. Lyssna.

Next bidrag is Slovenien (Helvete vad många det är kvar!). HAHA. Den här orkar jag inte med, Lyssna på folkmusik möter dansband möter fejkrock. Usch vad värdelöst.

Storbritannien kan väl? Nja Lyssna. men det här känner man väl iallfall igen.. Den här låter låter även den som en kopia av något gammalt. hmm. Men, snygga dansare med en käft på tuttarna kanske går hem? Otroligt konstig känsla man får av den här låten. Men en positiv sak, språket var inte så konstigt iallfall..

Woho, nu jädrans drar vi till Georgien. Fascination från min sida: Kllänningen, rösten, hela hon. Alla killars favorit. Lugnt. Men jag funderar kring det här med ballader åter igen: det MÅSTE vara lättare att göra en (i eurovisionmått mätt) "bra" låt? Anledningar till detta kan vara the fancy dresses och en nästan proffsig låt. Men ajabaja, det är ju skittråkigt. Men, Lyssna här, hon kommer långt.

Nästa land ut för dissning är Kroatien, Oh my, en ballad. igen. Fast, nja, lite mer popstuk. Fast, vad gör dom? videon ser snarare ut som en reklam för Nivea Soft. Tre snyggingar med rådjursögon, killarna har nog en ny favorit. Och jag med, den här fungerar! Lyssna och kolla in det otroligt märkliga rycket i mungipan låten avslutas med (2:49 in i låten)

Kroatien kan det här med pop, det borde väl Spanien också kunna? Ohja, vilken läbbig karl dock. Och, sjunger dom om cirkus? eller vad är grejen med videon? I vilket fall, den här var lite skön (om man inte ser honom och hans mungipe-kladd). Lyssna men kolla inte, hans ögonblink får dig att vilja krypa ur kroppen. blä. Hoppas han inte går vidare.

Så,våra grannar i väst: Finland, vad har ni att ge? Lyssna och se: nothing. Finnarna har kört till hundra procent på Norges framgångssaga från 2009 och misslyckas totalt (dom har ju inte den där killen med smilegroparna). Dom har inte sångröst heller, och inga bakgrundsmusiker/dansare/sångare som kan hålla takten. Konstigt. Fast, det absolut märkligaste är den fejk-fiolspelande damen i bakgrunden. Det syns så väl. pinsamt.

Belgien sjunger om en gitarr. Fint! Visserligen en kopia av Jason Mraz, men han är ju guld så jag förstår varför. Det här gillade jag! Woho! JUbel and Notning more from me. Lyssna

Albanien då? Näste man till rakning var en kvinna. eller nåt. Lite Britneyslingor (och feeling) i början, inte sant?Finns nog en släng av Behind-these-Hazel-eyes-tjejen med, men, det svänger lite. Jag skulle dock vilja fråga vem i hela världen som valde de otroligt obehagliga fjärils-ögonfransarna. Skitäckligt. Men, helt okej. Lyssna.

Nästa klick är Lettland och en söt liten Aisha. Det här var sött och rätt.. behagligt? Det är kul hur hon rör sig under hele videon, lite som att hon inte riktigt ville vara med. "låt mig slippa, jag kan ju inte dansa ändå" Men, hon gjorde det och det resulterade i något sorts halvtaskigt zombie-ryck. Men den största frågan är om dom verkligen spelar in det på en Färja? Velourstolarna tyder på det (eller så ser det ut så i Lettland). Lyssna

Le france. Den här låten kan summeras: Ale Ale Ale Ale! whoh! mmm! Whop!. Typ. Det svänger och vi har ännu en Krogen-skaka-rumpan-låt. Det är kul, Frankrike kan det här med pop (och om Jessy himself skulle läsa detta så skulle han skälla som en arg vovvsing: det är ju Rap, INTE Pop!). En låt som enligt mig passar in i Eurovision?nope, men den kan nog gå en bit ändå. Den låter ju precis som allt annat som spelas på radion nu. Det beror dock på om han lägger in fler "mmm", Lyssna. Om, så är han körd, för det går inte.

Moldavien gör entre med lite Norgestyle. Men sen vänder det tamefan. E-type är tillbaka! Haha, det här är Cascada och E-type i en mixer, och det är helt okej. Den enda frågan är varför dom lät killen sjunga? inge vidare, damen klarar det här själv. Lyssna!

Norge Norge Norge! Vad levererar ni detta år? Jo en Didrik! En söt, skönsjungande Didrik. Norge kan, verkligen. Fast trots att det är musikal för hela slanten (en Jöback-låt) och trots att det är fint (för det är det!) så är det skittråkigt. Inte lika tråkigt som allt annat som fått "tråkigt"-stämpeln innan, men nästan. Nej. Sorry Didrik. Lyssna. (Tänk att ett regn av gnistor kan få sådana applåder?)

Bara 6 bidrag kvar nu. Jag vill inte mer, men kan ju inte ge upp på slutspurten. Så: Litauen, give me some. -And they do! haha, det här är skitroligt! Bäst hittills! Det är otroligt konstigt, men svängig musik med glädjespridning. Två röster från mig. Lyssna and digga, det svänger katten!

Tyrrarna! Tyskland kan inte mysik (förutom The Baseballs såklart) men den här lilla damens "Lauve auh Lauve" gav mig lite sväng i kroppen. Gillar dock inte att folk ska låta så jäkla svåra när dom sjunger, som att något sitter i halsen? Men men, det går ju hem (lyssna på ALLA singer/songwriters) så hon kanske har en chans? Förti miljarder gånger bättre än AnnaPanna iallafall! Lyssna här på en intressant accent.

Estland. Men GUD vad alla ska vara så konstiga. Ett superstort huvud springer i snö och sjunger en superkonstig låt. Men lite skön ändå? Konstigt. Lyssna, jag orkar inte.

Armenien har fin musik och börjar med att rippa första textraden rätt av. Alltså fasen att man är en blond blek svensk, det är ju Eva från Armenien man ska vara! Lyssna/kolla så förstår ni. Men javisstja, musiken.. jo, jag diggar, det låter typiskt armenien. Lite svaj i meningssluten och flöjter. En krogenlåt. Japp.

Björk från Island kommer här: Lyssna. Och jag förstår att hon står stark. stadigt med. Men varför ryker hon? Hon har okej röst och det låter lite svensk popschlager, kul. Det är intressant hur disco-slingorna finns kvar hos Eurovisiondeltagarna och, Agnes. Aja. inge vidare. (men jag erkänenr, det svänger lite)

Näst sist ut (puh!) är Israel. Inga förväntningar. Bra, för det här var värdelöst. Men han ser ut som en barbiedocka! Lyssna här. Tråkigt, men han har fin röst, verkligen. (psst. Kolla in hans vänstra öra)

Cypern! Finally! Första intryck efter att ha lyssnat fem sekunder. Bra! Ännu en kille med gitarr. Låter som något som skulle kunna spelas på radion just nu. Fint, mysigt och intetsägande. Men fint som sagt. Den kommer vi nog höra oss less på framöver gott folk! Lyssna, men skippa och kolla på den heminspelade videon.

Så. Nu var det utförd. Mission accomplished. Jag trodde aldrig i hela mitt liv att jag skulle lyssna en snutt på ALLA bidrag till Eurovision Song Contest. Men, 2010 var året, året då det hände och jag kommer aldrig kunna förneka att det inträffat.
Istället så säger jag Hejdå och går till tvättmaskinen.

Eurovision!

Jag kände mig lite tvingad att undersöka årets sjungande bidrag till Eurovision mest för att jag inte riktigt alls trodde på vår lilla Anna och hennes dagispop. Därför tänkte jag att jag skulle hitta någon rolig trudelutt att slänga in som motargument när någon (mot förmodan) säger att fröken har en chans att ta hem tävlingen. SÅ jag klickade mig in på SVTplay och har nu klickat mig fram och tillbaka mellan de olika bidragen. Och jag är stum. Vad har hänt med musikvärlden?
Men, en liten disslista måste jag ju bjuda på, så här kommer den:

Vi börjar med Rumänien. Den första jag ens lyssnade på och blev fascinerad av det otroligt häftiga pianot som två snygga rumäner satt och klinkade på. Men sen kom sången och -haha. Det går inte att bli bra när man blandar lite pojkbandsmaterial med lite transsexuell falsksång och fyndiga mellan-raderna-kommentarer. Nope, men lyssna och njut.

Nästa land ut är Serbien och en liten blond pojk som ser som tagen ut ur den härliga klassikern teskedsgumman. Pottfrilla, folkdräkter och äppelkinder kanske dock kan gå hem, speciellt med ett litet inslag av serb-rap, vad vet jag? Jag måste erkänna att jag i alla fall blev glad av den här trallvänliga visan. Men, sjöng han PUTA? Och varför klär dom av sig? Den talar för sig själv, lyssna.

Men Makedonien då? Här har vi landet som jag fortfarande inte vet var det ligger och som osökt får mig att tänka på makaroner samt på dålig musik. Och det här var så tråkigt som det kan bli. Lyssnar du här så kommer du få se en halvläskig karl med flint som uppenbarligen själv valde sina omanliga bandmedlemmar för lite logemys. I vilket fall så tar han i sån han dör och får inte något för det. Men, ett intressant pekfinger: Är den vitklädde rapparen som får tre sekunders strålkastarljus på fel spelning?

Holland får mig att tänka på folkmusik. Oavkortat folkmusik och tivoli. Det absolut roligaste är att det är precis vad det här är. Och trots att hon sjunger på ett låtsasspråk så hör vi hur luftballongerna och liftarna spelar sina betydande roller i denna glädjespridande bugglåt. Dom där holländarna verkar var ett hyvens folk, Och -dom har också dansband. bevisat! Lyssna.

Nästa klick blev på Irland och dess bidrag med lots of Titanic-inslag. Tråkigt, men hon sjunger fint, absolut. Synd att hon har så otroligt tråkigt bara. Tråkigt. Ser ut som om hon håller på och dör av tristess. I och för sig inte så konstigt när man sjunger om skuggor som jagar och ser ut som en ur familjen Adams. Fast som sagt. Fint och intetsägande. Lyssna.

Efter Irland kommer Polen och där finns inte en enda liten förväntning från mitt håll. Tur. För jag blev innerligt ledsen av skiten ändå. Det här var totalt deprimerande. Lyssna här på mörker, död och otrohet. Tur att han tänker på morgondagen varje dag, annars skulle han tagit livet av sig senast igår.

Malta, jag gillar Malta av någon anledning. Har ingen aning om varför, men namnet Malta ger mig en bra känsla i magen. Kanske på grund av Malt:et? (öl) Den här låten var fin, tjejen kan nästan sjunga! Låter som att öl-landet dock verkligen har fått hjälp med låtskrivandet från en.. amerikan? I vilket fall. Ballad: tråkigt, Hon: Snygg men överspacklad, Låten: Lyssna på potential.

Ryssarna attackerar, put on the freaking pälsmössa. Ryssland är inte ett favoritland, mest för att dom pratar så fult och låter otrevliga. Fult och otrevligt är precis vad det här också var. Falsk och ful låtsasopera med en söderkis som ansiktet utåt. Lyssna här på ett band med konstigt musiköra och lite väl laidback scenstil.

Nästa låt till rakning är Ryssland fast det vita. Vitryssland slår de ovita ryssarna i hästlängder i: Allt. Scenkläder som taget ur en Hollywoodfilm, en Jessica Simpson-lookalike som förvandlas till fjärilar och röster som fungerar. Den här andas Hollywood och jag gillar den. Tråkig dock. Det måste vara mycket lättare att sjunga en ballad. Lyssna.

Schweiz skickar en guld- och silverhomo till uttagningen. Kul kille, han gillar att leka med lysrör, skuggteknik och olika moves. Den här låten gav mig inte ett dugg. Men den kanske går svinlångt. Om det är någon av de nu genomlyssnade så. Ja, det skulle väl vara han och vitryssarna. Lyssna och avgör.

Danmark, åh, Danmark. Här har vi en kille som kommer gå långt, bara för att han är sådär ful-söt. Men Oj, nu kom det visst en tjej också. Nja, jag tror jag har tappat tron på att det finns bra musik. fast, ja, den var väl lite trallig. Men, lyssna, hör man inte en välkänd slinga i bakgrunden?

Nu är jag less så håller tummarna för Bosnien Herzegovina. Det här känner jag igen. Han låter som nån, vem? och musiken, det här måste vara en copy rätt av. Eller? Lyssna på en rockig poplåt, jag gillade den. Bäst hittils, men nog inte en vinnare. Det brukar ju gå hem med folkmusik av någon konstig anledning.. (fast jo, det finns en fiol människor, lyssna!)

Portugal är tulpaner och det roliga är att fröken rosa ser ut som en (eller nej.. det är ju Holland..). Skitsamma, En tulpanpralin i lyxförpackning, snygg! Det är kul med en fin röst, lite väl mycket gnäll a´la Mariah Carey, men det kan nog gå hem. Jag tror definitivt att den låtsasspelande pianisten (var tog han helt plötsligt vägen?) och IKEA-ljusstaken på flygeln går hem. Aja, det går hem hos mig. Men som sagt, det var det där med folkmusiken.. Lyssna.

Slovakien känns som is. Nog på grund av vaken där på slutet. Men hoppsansa vad grönt det var hos slovakerna! Det var ett hoppande och studsande och häftiga kreationer, och vilken tur att sångaren har skivor av kiwi på bhn ifall hon blir lite sugen under framträdandet. Nej men jag tror jag smälte nu. Den här var ju lite mysig. Heja Slovakien! Lyssna och digga lite, I know you will.

Sen kom hon, Anna från Sverige. Det första som slåt mig är HELSKOTTA vilken publik hon har där i Globen. Men tyvärr, hon sjunger som en kratta. bort. Lyssna inte.

Så mina förhoppningar riktas mot Azerbaijan:  Och vet ni vad? Jag föll direkt för alla killar med öppna kavajer. You got me, forever. Lyssna och se och njut. Men musiken? Hörrenini, det här var bra! pop/R&B med en vit mashmallow till sångerska. Den här kommer bli poppis på krogen det kan jag lova. Men i tävlingen? nja. Den skulle få min röst om jag orkade se på skiten.

Nu har jag inte tid med fler idag. Hej.

här är jag

..i ett grupprum på Kth. Var annars?
Glad påsk! snart.

never ever

if you never tell you will never know.
if you never know you will never see.
if you never see you will never care.
if you never care you will never think.
if you never think you will never like.
if you never like you will never live.

Vilket bra avslut på en bra dag!

it takes my breath away

Ni är bara för mycket. Längtar SÅ till sommaren.

dåligt-listan

Känner att det finns en liten tillstymmelse till aggressioner i min kära kropp och för att dessa inte skall förstöra min dag så lär jag släppa lite på tankar.


Dagens lista om dåliga saker:
1.   Studentliv - Det är vidrigt att leva på noll och ingenting.
2.   Hosta - Sluta hosta på mig för fan. Håll för munnen!
3.   Rökning - Fimpar överallt.
4.   Snus - Bruna tänder och rinningar i mungipan är vackert?
5.   Bakfylla - Jag har börjat förstå att bakfyllan kommer med åldern.
6.   Snö - Ja, just nu är snön enbart dålig. Bar mark vill vi ha!
7.   After shave/parfym - Snälla människor, det luktar inte mer gott med större mängd.
8.   Snålhet - Är du skyldig, betala, är du dum, köp storpack.
9.   Apoteket - Statliga apoteket bygger nya butiker. Och byter logga, -korkat.
10. Ålder - Att hoppa upp ett hack så dom slipper oroa sig?
11. Katthår - Överallt, hela tiden och omöjligt att bli av med.
12. Gubbmaffia - Överallt, hela tiden och omöjligt att bli av med.
13. Otursnummer - Vidskepelse är crap.
14. Tjurskalle - Man får, men vafan.
15. Rosa - Varför blir man helt plötsligt tretton i rosa?
16. Murar - Dom där murarna. Sett dem, raserat dem och byggt upp nya.
17. Timing - Återkoppling till ovan.
18. Gnäll - Gnäll med avsikt att få en klapp på ryggen är otroligt fult.
19. Bekräftelsebehov - Synas, höras och visa mest är inte nödvändigt för att synas.
20. Inse faktum - Kasta inte sten i glashus.


Så, det var allt. Eller nej, har ett par till som snurrar, men då skulle inte antalet bli jämnt, och det funkar inte. Nu känns det bra igen. Härligt!

for dady


Herr GaGa

Jag trodde att jag såg vad jag ville se, men insåg att denna Dam inte var en Gaga utan något annat. Jag fortsatte att kolla och är nu helt snurrig. Usch vad dåligt. Eller bra. eller kul. eller inte. Bisarrt. Usch.

Nej men ärligt. Glöm. Här var den. Go!

Hot mot KTH

Det rasslar till på MSN och det plingar i telefonen konstant. Tydligen har någon orolig människa utfärdat ett hot mot KTH och många väljer att därför inte gå dit imorgon. Jag är en av dom.
Länk till aftonbladet angående detta.
Tankarna flyger lätt iväg till Finland idag. usch vilka människor det finns...!

inte bara dans

Slog precis på teven och kanal 4. Där sitter Mattias (?) och Cissi och har ett litet försnack till buggandet. Gud vad sött. Jag lovar att dom ligger med varandra.

fyndigt

Jag är för gammal!

söta hejdå


fint

Såg precis något som jag inte tidigare sett. En människa har mött en annan och de tu har blivit just två. Härligt, vackert och otroligt glädjande. Helt underbart, jag blev helt ärligt och innerligt glad av detta och håller tummarna för er båda. Det här kan bli otroligt bra!

Frustration igen

Det är det här som är det där. Det här otroligt läskigt krypande sönderdelande. Jag måste erkänna att just nu tycker jag mest synd om mig själv, av alla i hela världen (och mår otroligt illa av att jag ens skrev den raden eftersom det finns så otroligt många här i världen som har det riktigt vidrigt).
Jag har varit på sjukhuset idag, i princip hela dagen känns det som. Jag vaknade där (mentalt), jag somnade där (mentalt) och jag finns fortfarande kvar där (mentalt). Jag har ett otroligt problem med det här med sjukhus. Sjukhusfolk är läbbiga och receptionister är dumma i huvudet. usch vilka otrevliga människor man kan stöta på en sådan här fin VÅRdag. Det är intressant det där med receptionister på sjukhus, jag ska inte dra alla över en kam (jo), men de jag har stött på är så otroligt missnöjda med sitt arbete. Så otroligt missnöjda att de inte ens kan kika en i ögonen när man betalar en halv förmögenhet för ännu en undersökning/röntgen/operation/smörgås. Men det är ändå inte så konstigt med tanke på de chockartade beskeden de får ge till oss stackars fragila människor. När Jag idag väntade i väntrummet hos herr ortopeds avdelning (som för övrig var samma som jag träffade sist; en otroligt sprallig och trevlig liten man) så kom en stackars indier fram till kassan. Han hade för ett tag sen brytit hand(led)en och frågade på knackig engelska hur mycket det skulle kosta att ta ut spikarna som höll ihop den (det kallar jag bryta) eftersom han ville planera "my economics so I can tell my wife". Tanten i kassan skrattade först åt honom. Skrattade med ett nedlåtande skratt, och svarade sen på Ännu knackigare engelska: "But little man, we caant say that to you". Han frågade varför ("vaj vaj?") och sa att han bara ville veta på ett ungefär, varav hon svarade att det var helt omöjligt då det brukar kosta olika beroende på vilken tid operationen tar och vilken sorts bedövning som används. Här hade indiern stenkoll och berättade att det skulle ta 35 minuter och han skulle få lokal bedövning i nåt latinskt namn på en muskel (han var säkerligen läkare som kommit till sverige för att städa toaletter på KTH).
Tanten blev tyst men vägrade berätta för honom, hon visste inte alls.
I vilket fall som helst så höll samtalet på i säkert femton minuter och tillslut, Hoppsan! -Tanten fick tag på någon som kunde berätta för den stackars indiern vad det skulle kosta. Mellan 15 och 20 000. TackTack.
Nu glömde jag ju bort att prata om min frustration över mina trasiga knän, mina dåliga minnen, min helt avstängda kropp efter dagen och min sjukhusskräck. Men det gör inget. det är nog inte så farligt ändå!

som ett brev på posten

Gissa vad de små grå börjar snurra och boxas hejvilt när man får ett sådant här brev med herr brevbärare. Tack och lov så var det bara en påminnelse om att jag fyllt 23 och inte får gå till ungdomsmottagningen längre. Tack för påminnelsen om 23 (det hade jag glömt) och tack för att den bild jag först fick upp i huvudet inte var sann.
(Varför är förkortningen Lafa?)

hemma söta hemma

Hemma igen och back in business. Jag kom, jag såg Gävle, jag segrade. Segrade i den meningen att jag klarade av att lämna in ALLA inlämningsuppgifter innan deadline, trots helg.
Med detta som försnack så har fredagtillsöndaghelgen i Gävle varit okej. Jag har gått upp halv åtta varje morgon (ja, även efter fredagens lugna rabalder) och jag har gått och lagt mig när jag behövt (det vill säga runt tio på Lördagkväll..). Det är alltid trevligt att komma bort ett tag och jag måste erkänna att det kändes lite annorlunda den här gången, nästan så att jag trivdes lite bättre. Hur kan det komma sig?
I vilket fall som helst så får ni inte ta det där som att jag tänker komma tillbaka oftare och mer intensivt, jag trivs bättre här i min skokartong än vad jag någonsin kommer göra i hundratio kvadrat på Gävle Strand. Inget emot mina härliga föräldrar, Bessie och GammelPellke, men det finns så mycket som bara är bäst när man inser att man har valt HELT rätt i livet. Helt och hållet, det är en härlig känsla ska ni veta!
Annars då? Ja annars så lever livet helt okej, jag har precis fått ett oväntat besök från en för mig helt uppbrunnen bro, vilket känns jätteroligt. Jag har även betat av någon liten del på mitt eviga skol-släp vilket var både nödvändigt för min och min utbildnings existens. Annars? Ja. Jag är lite rädd, lite trött och har ett evigt ont i bollen (glasögon hjälper har jag hört, men säg det inte till någon!)

Superpelle

För övrigt. Styckeuppdelningen är trasig. Synd, hade blivit en helt annan läsupplevelse med lite mellanrum kan jag lova.

RSS 2.0