dagens smäll



..Och en stor smäll på käften till fröken Caroline Eriksson för att hon inte tror på sig själv.

allvarligt


idag är en ny dag. en ny dag som inte är som alla andra dagar. idag är en sådan dag som jag helst önskar inte fanns. en sådan dag som får mig att må illa bara av att tänka på vilken dag det är. en sådan dag där jag skulle göra en evighetslång lista med saker som inte kommer hända. Jag hatar att vara omotiverad.

dumma jag har gått och blivit sjuk. dumma jag har slarvat på just det sätt som jag inte ska. dumma jag har ramlat ner en pinne på min vuxenstege, förnuftet var inte med i måndags.

Idag skulle jag på jobbintervju, idag skulle jag på fysikintroduktion, men här sitter jag. har försökt sova men det går inte, försöker att vara vaken men det går nästan inte det heller. det är något som gnager. inifrån, sakta men säkert sprider det sig i hela min kropp och jag blir alldeles skakis. sakta men säkert tar det över mig och gör mig till en sängliggande utsvulten och orkeslös kamin.

idag är en sådan dag när jag bara är less. på mig själv och på allt runtomkring. idag är en sådan dag när jag funderar varför och fattar skumma beslut.
idag är en sådan dag som jag inte kommer ta på så mycket allvar en annan dag.

hemlis


idag har jag fått reda på en rolig sak. haha. en sådan rolig sak som gör mig glad. haha igen. idag har jag fått reda på en hemlis som är som en mycket söt karamell och alldeles för stor att svälja hel och för hård att tugga sönder. Min hemlis får mig att känna mig pillemarisk*, den får mig att vilja hoppa upp och ner och skrika 'jag vet något som inte du vet' samtidigt som att den får mig att känna mig lite konfunderad, lite frustrerad och alldeles alldeles sugen på att äta karameller. gud vad jag blev godissugen nu.


*Pillemarisk, adj. Uppl., Värmdö sg, Möja sn.
= klipsk, litet hemlighetsfull, en som ser ut att stå och lura på något putslustigt. (!)

onödigt



jag är riktigt bra på två saker, riktigt glad för tre och jäkligt överraskad för en.

Jag är riktigt bra på: att inte motivera mig själv och att glömma plattan påslagen.
Jag är riktigt glad på: att jag inte bor långt ifrån där jag bor, att jag har människor runtomkring mig som verkar trivas med mig och att jag igår fick ännu en blomma till min ,forfarande, odöda blomsamling.
Jag är jäkligt överraskad för: att jag nyss åt, och nästintill gillade, lax som jag lagat alldeles själv.

vilka framsteg jag gör i min utveckling. underbart.

mystiskt


alldeles nyss spillde jag ut en vattenskvätt som såg precis ut som en hundtass när den låg på bordet. gud vad gulligt.

bussprat


jag tänkt på en sak som gör mig så grymt glad. impulskonversationer. jag menar en litet snack hit och ett litet snack dit, vid busshållsplatsen, på tunnelbanan, på pendeltåget vid parkeringen. En sådan grymt liten gärning som att säga "hoppsan vad varmt det var på den här bussen idag då" och skaka lite plågat på huvudet mot en medpassagerare gör dagen snäppet bättre för er båda. ingen behöver ens svara på den lilla kommentaren. du är sedd, du ser. det är underbart!
hade en delikat bussfärd alldeles nyss där snacket började lite smått vid busshållsplatsen med en kille i sina bästa år när busschauffören åkte långt förbi och fortsatte på bussen med en dam som klagade på bastun vi befann oss i med glimten i ögat. ett käckt hejdå med damen och ett leende med killen vid avstigning och min dag blev genast mycket bättre. känns som om vi känt varandra i all evighet. även fast jag inte ha en aning om en vad dessa filurer hette. impulsprat är kärlek. impulsprat är glädje.

mer bussprat åt folket!

bytheway har jag även lärt mig ett nytt ord idag. tuggbuss.

one step closer


jag blev vuxen igår. nu är det fastställt. igår hoppade jag ett steg uppåt på vuxenskalan.

igår var jag på min första sittning. som nollan måste tilläggas.
Det går egentligen och inte alls att jämföra med de tidigare mästerisittningarna jag varit på, den här sittningen var någorlunda städad och hade lite mer stil och var därför enligt mig, mycket behagligare. Det var punsch, det var nubbe, det var öl och det var på efterköret hysterisk discodans a´la 90-tal. härligt. jag blir mycket glad när jag märker att vi kan lattja loss på dansgolvet och ha grymt kul efter bara tre dagar utan att först beställa in ett helrör och en hallonsoda. det värmer. en eloge till P2.

Det som igår gjorde mig extra glad var mitt steg från den lilla not-a-girl-not-yet-a-woman-caroline till not-a-girl-but-one-step-closer-to-a-woman-caroline.
Låt mig förklara.
Punkt 1: Jag drack endast och bara; En punsch, En snaps och En öl under den toklånga sittningen, vilket betyder att jag satt torrstrupad under en stor del av den, medan alla andra shottade i sig en efter en, men vad gjorde väl det?
Punkt 2: På efterköret köpte jag två kanske tre öl när jag kände för det, men lämnade flaskorna när jag kände mig nöjd, vilket betyder att mer än två av dessa tre öl var som att kasta pengar i sjön, men vad gjorde väl det?
Punkt 3: Jag satte en deadline på klockan tolv igårkväll.det var då det var dax att åka hem, men redan någon timme tidigare kände jag mig nöjd och lite trött så jag begav mig hemåt, vilket betyder att jag lämnade mina dansande öldrickande tjoande tjatande klasskamrater och släppte därmed ett snäpp på mitt behov att vara med överallt helatiden.

jag är fabulous.

bytheway, jag tror jag har börjat gilla stuvad spenat också. börjar bli för gammal för min ålder.


att kvävas


..är en form av att inte kunna andas.

Det är varmt och det är kvavt. jag funderar om det bara är jag som är grymt het* eller om det i själva verket är luften runtomkting som håller på att förvandlas till en stor äcklig kvävande dimma. varför just nu, är det på grund av att jag känner mig enormt orolig och obekväm eller är det bara för att en stor varmfront har placerat sig över huvudstaden. jag börjar bli rädd att jag har lite social fobi. inte sådan social fobi så att jag vill springa och gömma mig under närmaste fotsula varenda gång jag hamnar bland folk, utan en sådan social fobi som kommer sig smygande och låter mig bli orolig, obekväm och grymt varm. som att jag precis varit ute och sprungit och eftersvettningarna kommer igång. som att jag precis varit och solat solarium och kroppen försöker göra sig av med all värme som konserverats inuti den alldeles för solbrända huden.
på morgonen känns det bra, på kvällen innan likaså, men så fort jag träffar folket så blir jag varm. jag får svårt att andas och det känns som att det hettar i ansiktet. följderna blir att jag blir så obekväm att någon ska märka, och jag blir ännu varmare. jag får panik. jag vill bara hem. och ibland går jag.  
Det handlar inte om att jag blir obekväm för att folk ska se att jag svettas på något sätt, så illa är det inte alls, det handlar om att jag blir obekväm av att själva grejen händer när jag i verkliga fallet vill känna mig bekväm och säker. när jag i själva verket känner mig bekväm och säker. Jag förstår inte varför jag ska tvivla på mig själv hela tiden. ska det vara så svårt att köra sitt eget race utan att tänka på alla andra runt omkring? jag blir så less.


nollan


Så, nu är det ett faktum. -första dagen på mitt nya liv har börjat. första dagen då jag verkligen kan och får göra det jag har viljat och kämpat efter så länge. första dagen på en ny period. första dagen på vägen till mitt mål. det känns grrreat. riktigt bra.

jag kallar dock den här dagen (eller iallafall vissa människor i sällskapet) för hysterisk, Inte hysterisk som i dryg eller alltför jobbig utan för hysterisk som i för Hetsigt, onödigt och framför allt alldeles för mycket. har aldrig i hela mitt liv sett sådana hypade människor.
Undrar verkligen vad dom gjorde vid frukost imorse, kanske var dom på en resa till tallin.
Defenitivt har något som enlligt lag här i sverige är förbjudet och lämnar rökmoln efter sig ett litet finger med i spelet.

puff.

nostalgi


sitter och läser igenom gamla dagboksinlägg och skrattar för mig själv. Delar med mig lite av den fyra år yngre caroline i tillbakablick 2003. inte vidare intressant. men en grym nostalgitripp för lilla mig.

tillbakablick 2003

bröllop på G Mån 6 okt 2003 22:36


Jag måste gifta mig. Nu nu nu. Jag är så laddad. Någon som ställer upp?
Provade mammas bröllopsklänning idag. Åh vad det var fint. Har fått en
Lysande idé nu, jaa. Jag ska gifta miig.
Så steg ett för idag. Jag ska flytta in i en Bröllopsklänning.
Steg två då. Jag har lärt mig massa nya ord idag så jag måste helt enkelt komma ihåg dom för att bli en smartare människa. Simultanackumulator är det första. Raggarlåda är det andra o saline-filled implants är det tredje (obs in english).
Å snart är det provvecka o presentation, projektet ska presenteras på onsdag. Shit. Kommer gå åt japan...

Dreeeeeam dreeam dreeam dreeam, when I want you, in my heart, wherever I want to, all I have to do, is dreeeeeam, dreeam dreeam dreeam (spelas just nu på nedervåningen)

tillbakablick 2003


och Allt rasar....
Mån 8 sep 2003 21:37

Varför såhär. Varför du. Min idol och den jag verkligen alltid har gillat mest.
Igår var helt annorlunda. pratade med dig. Varför kan det vända så fort.
Alltid glad. Det är nu jag ångrar att jag inte har sagt hur mycket jag gillar dig.
Så hjälpsam, glad och alltid positiv. min bästa vän!
Tomt tomt tomt. 
Hon är helt förstörd. En millimeter från att bryta ihop totalt. varför gör du såhär.
Såg dig för sista gången idag. Du sov, Djupt fick jag höra.
Fortfarande varm och allt såg så fridfullt ut.
Förutom alla maskiner, alla illalåtande kliniska, vita maskiner.
Steget från att vara frisk som en nötkärna till att ligga på intensiven är millimeterstort. Synd att det var du. Älskar dig. Du är fortfarande min idol.
Saknar dig redan morfar. men vi syns snart. Kanske redan imorgon.

hurtbulle

Igår började mitt nya liv bestämde jag för förtielfte gången. det som är otroligt är att dagen idag har följt det nya livet. det har aldrig hänt mig förr. Klockan är bara barnet och jag har tvättat som en tok, det vill säga tvättmaskinerna har gått på högvarv,  sen klockan sju i morse, vikt allt och prydligt lagt i små högar...fem maskiner(!)... och till och med hunnit vara ute på en kort men intensiv promenix. Jag har legat och läst i sängen, med min nyinköpta läsglasögon, utan att somnat om och vattnat alla fyra blommor i lägenheten. jag har även skickat mejl till banken och tele2 och ringt till mormor. svetten rinner nu nerför min rygg, jag känner mig allmänt äcklig men också otroligt stolt. en ny dag i mitt nya liv. nu ska jag iväg och göra miljön och plånboken en chans, det vill säga panta burkar, och ut på upptäcksfärd i rotebro. word.


tillbakablick 2003

knäckebröd, cider och ett glatt humör Ons 18 jun 2003 19:22

nu ska vi ut o campa, japp det ska vi.
morgondagen blir en lång jäkla dag med bilfärd ända ner till det,
förhopppningsvis, soliga skåne. vi landar i tylösand och börjar på midsommarfirandet.
(förresten, tylösand ligger väl inte i skåne?)
--
men vad ska man ha med sig? väskan kommer bli gigantisk...
sovsäck, ja, tält, nej, det behövde jag inte ta med mig, kläder, mjo..
hmm, bikinin, självklart, tandborste, ett måste, kamera, ännu ett måste, lr..  vet ju hur det jhar gått med mina kameror förut på fest, hm, lämnar nog den hemma vid närmare eftertanke, mat?, hmm.
nej jag har kommit fram till att humöret är det viktigaste, och jag har ju blivit utnämnd till kompaniets solstråle, så humöret är det inget fel på från min sida :], men mat?, jo, knäckebröd föreslog jojjo, billigt, bra, och fram,förallt lätt att bära på. men ack så äckligt och äta knäckebröd en hel helg:P
--
glöm allt. det blir flytande käk, skippar knäckebrödet och riktar in oss på cidern och det glada humöret. sovsäck hoppar vi över för vem ska sova? och tandborsten behövs inte eftersom tänderna ändå fräts sönder av all kolsyra som man hinkar i sig.

såå bekvämt, vad behändigt! då behöver jag bara ha med mig en handvääska!!

tylösand here we come.
midsommar 2003
var ska detta sluta?

tillbakablick 2003

sjykhys Ons 12 mar 2003 23:11


hjärtat slår obehagliga volter.
jag vill inte gå o lägga mig nu..
jag är så skraj för sånt här. hatar verkligen. hata.
jag skakar vid tanken. usch, varför ska jag vara så rädd?
har ju varit med om det förr.
borde bli van?
men det blir värre och värre.
den smygande rädslan som visar sig..
jag trodde att jag skulle vara jättecool den här gången...
men jag är inte det. usch.
lång ifrån.

jag vill inte.
kan du åka istället?


tvärstopp



tänka sig. Jag åkte till simhallen idag. Som jag sa, som jag skulle. Jag parkerade bilen och begav mig med stora steg in mot receptionen. Jag var laddad jag var tänd, nu jäklar skulle det bli simma av. nu jäklar skulle jag ta tag i det som jag så länge har skjutit framför mig.
Men vilket käftsmäll jag fick. Nej nej nej. simhallen är stängd och kommer vara det i cirka ett år framåt på grund av ombyggnad. yää.

Men jag hade inga hål tänderna iallafall.

humörsvängningar


snart ska jag till tandläkaren och ännu en gång få höra att jag inte har några som helst hål och att mina tänder är underbart välskötta. Känner mig enormt nyttig idag, är på gott humör och ska nog även ta tag i de saker jag borde ha tagit tag i länge. Åker nog också till simhallen och simmar nån längd, eller kanske tar jag en snabbrunda i  spåret?

så känns det just nu, vi får se om några timmar. Antar att jag är tillbaka här då efter nån timmes shopping och en till timmes sömn. aja. humöret svänger fort.

gott och blandat

 tillbakablick: http://caa.blogg.se/2007/august/cruise.html

Kaktus


Vår kaktus har fått ett spröt. Vår kaktus(´s?) spröt har vuxit över tjugofem centimeter på två veckor. Vår kaktus got balls. Vilken styrka, vilken kraft. Nu när vi var borta under helgen, fredag till måndag, hade det där jädrans sprötet vuxit sig nästintill tio centimeter. Det är helt otroligt!
Jag börjar nästan bli rädd att det är ett odjur som växer på vår fönsterbräda. En ulv i fårakläder som förbereder sig för att attackera och ta över. En förbannelse vilar över vår kaktus och han kommer att ge igen. Ge igen för de dagar han ej fått det vatten han behövt, de dagar han har fått för mycket vatten och de dagar vi inte haft tid att läsa honom en godnattsaga.
Livet är ett enda stort mysteriym.

image32 
ovan: den 10nde augusti
image34 
ovan: den 14nde Augusti

Tvättmaskinproblem


Det luktar underbart gott inuti vår tvättmaskin och jag blir frustrerad. Det har blivit en vana att varje gång jag går in på toaletten där tvättmaskinen står, öppna tvättmaskinen och lukta i den. Jag kan bli kvar i flera minuter hängandes över den underbara doften och det tar av min tid. behöver nog prata med en psykolog.


Noa och hans Ark


Mina funderingar går nu idag till bestsellern Bibeln och herr Noa med sin Bigassboat, Arken, och såklart hans harem av alla möjliga och omöjliga djur (Närmare bestämt sju par, hanne och hona, av alla rena fyrfota djur, tre par av alla orena djura, och sju par av himlens fåglar) (Rena och orena djur, bara Herren själv vet vilka som ingår i vilken grupp).


Det sägs att Mister Noa himself uppmanades av den ännu mer Mister Gud Himself att gå in i arken med sin familj, vilken som jag har förstått bestod av Noas Hustru och hans tre söner med respektive sonhustrur. Det framkommer också, som jag förstår att De enda som förde människosläktet vidare från Arken när Syndafloden hade torkat ur var hans tre söner (och deras fruar antar, och hoppas jag?).

Mina funderingar går då till de stackars barnen som en efter en måste ha jufsat (roligt ord btw) med varandra för att på så sätt föra vidare människan till vår tid. Om inte det blev fel på avkommorna i deras släkt så förstår jag inte alls hur ett sådant groteskt inavel skulle kunna ske, utan problem. Om inte dom toghjälp från de andra invånarna på arken som forfarande var virila nog att föra sitt DNA vidare.. .

"Som människoapor räknas av tradition gorillor, schimpanser, orangutanger, människor och oftast även gibboner. Begreppet har haft ungefär denna innebörd under lång tid, medan de motsvarande biologiska taxa Hominoidea och Hominidae har förändrats i hög grad vartefter genetiskt avstånd mellan arterna har mätts genom bl.a. DNA-jämförelser".


jaa, hoppas ni hänger med trots att jag inte berättar mer om min fundering. bara en liten söt ofarlig hypotes.
inget ont sagt. inget ont gjort.

nighty nighty. time too say hello to my dreams.


sjöben och landkrabbor


hoj hoj.

massage är överskattat.

cruise



Jajamensan fattas bara.
 
Är på kryssning, 36-timmars till Helsingfors med mor o far. Åkte i går vid femtiden och kommer hem imorgon klockan tio. Började gårdagen efter ombordstigning med champange och vindruvor i mammas och pappas hytt, för att sedan uppsöka min (inte lika maffiga) hytt på samma plan. Trivs bra för mig själv i min för stora hytt, men trivs ännu bättre i loungen där allt är gratis. Kaffe, kakor, godis, fruk, snittar och piroger. Gratis är grymt gott. Jag ska alltid åka Commodore framöver. (när jag får råd).

Ikväll är det massage som gäller. jag är rädd. Aldrig varit hos en massör förrut. tänk om han eller hon antastar mig eller, ännu värre, masserar mina stackars muskler så hårt att dom spricker. JAg är stel som en apa, och kommer skrika som en sådan om ett tag är jag rädd. måste man förresten ligga där naken?
femtiofem minuter! I nästintil en HEL jädrans timme ska ja ligga och bli våldgästad. Hur ska jag palla? (återkommer när jag vet hur jag löste det)

Solen skiner i vilket fall som helst och båten är full av fulla finnar. Svenskar är sällsynta men det gör inget, trvis att umgås med bara mor o far.  Synd att finnarna är så drygt jäkla jättehögljudda bara. Det verkar ligga i släkten att bli fullast och mest högljudd varje gång det är kryssning. speciellt när det gäller karaoke. Oh my godness.
Singalong with me baby.

På onsdag är en mycket bra dag.


fire coming out of a monkey's head


Once upon a time at the foot of a great mountain,
there was a town where the people known as Happyfolk lived,
their very existence a mystery to the rest of the world,
obscured as it was by great clouds.
Here they played out their peaceful lives,
innocent of the litany of excess and violence that was growing in the world below.
To live in harmony with the spirit of the mountain called Monkey was enough.
Then one day Strangefolk arrived in the town.
They came in camouflage, hidden behind dark glasses, but no one noticed them: they only saw shadows.
You see, without the Truth of the Eyes, the Happyfolk were blind.

Falling out of aeroplanes and hiding out in holes
Waiting for the sunset to come, people going home
Jump out from behind them and shoot them in the head
Now everybody dancing the dance of the dead,
the dance of the dead,
the dance of the dead

In time, Strangefolk found their way into the higher reaches of the mountain,
and it was there that they found the caves of unimaginable Sincerity and Beauty.
By chance, they stumbled upon the Place Where All Good Souls Come to Rest.
The Strangefolk, they coveted the jewels in these caves above all things,
and soon they began to mine the mountain, its rich seam fueling the chaos of their own world.
Meanwhile, down in the town, the Happyfolk slept restlessly,
their dreams invaded by shadowy figures digging away at their souls.
Every day, people would wake and stare at the mountain.
Why was it bringing darkness into their lives?
And as the Strangefolk mined deeper and deeper into the mountain,
holes began to appear, bringing with them a cold and bitter wind that chilled the very soul of the monkey.
For the first time, the Happyfolk felt fearful for they knew that soon the Monkey would soon stir from its deep sleep.
And then came a sound. Distant first, it grew into castrophany so immense it could be heard far away in space.
There were no screams. There was no time.
The mountain called Monkey had spoken.
There was only fire.

And then, nothing.

www.gorillaz.com

misär och fluginvasion


dagen är D och dagen är seg. Stötte på värsta flygmyrinvasionen igår på stan och blev rädd för att gå utanför dörren igen. jag som äntligen under några dagar hade kommit mer än femtio meter från min hemmamisär. Ensam, tråkig och rädd för dammråttorna under sängen. Dom växer och blir snart alldeles för stora för att dammsuga upp med min söta minidammis och det är nära att jag Lär kalla in anticimex för helrenovering av lägenheten.

En funderan jag har är om alla myror i hela stockholm kläcktes igår? var fullt och åter igen fullt av flygmyror på hela söder och hötorget. Äckliga ving-myror som var redo för att flyga ut i friheten med mission to mate och bilda nya äckliga myrkolonier. -I allas ögon öron och näsor, för att inte tala om munnar. Vilka äckel.

En vis man sade till mig att det var myrdrottningarna som kläcktes och nu var taggade på att ligga runt för att föda upp sina egna små myrdrottningar. Undrar om det verkligen är så att det bara finns en stackars drottning i varje myrstack eller om den utvalde får köra bäst hon vill med alla myrkvinns och herrs bara sådär? det kallar jag girlpower. undrarom hon även får högre lön än springpojkarna och vice myrkungar under henne? det kallar jag feminism. word. Hur parar sig myror btw?

Har varit ute på stan idag med mor och far. Kändes att jag fortfarande är lite bakom flötet efter mitt mer-än-halv-dygns-sovande. Somnade igår klockan sex PM och vaknade idag klockan 11 AM. sjutton timmars härlig sömn med andra ord. Utan någon som helst drog eller ickedrog i kroppen. Utav någon så enorm utmattning och övertrötthet. Det värsta är att jag kan somna här och nu med. Det kallar jag sliten. sliten av livet.
Fredags östhammar med S, lördags poolparty hos Em, Söndag Seen Seen filmkväll hos D, måndag upp tidigt för Bio med Åttlingarna vilket såklart slutade (om det någon gång ens slutade över huvud taget?) med Öl på Anchor, Tisdag en intressant och mycket mycket trevlig dag på stureplan och onsdag Koma med stort K. Koma till imorse (!) klockan elva, som sagt. Minst sagt intressant.

Jaja. Ytterligare en hel svärm av ordbajsande. Synes imorgon gott folk.
För Käre Peace-rich har fixat internet åt mig! vilken kille!

Livets Goda


http://www.youtube.com/watch?v=r_96a81yIVY

RSS 2.0