det är nu det bara går utför


hela dagen har matematikens värld varit relativt öppen för fröken caroline. hela dagen har hjärnan arbetat på högvarv och papper samt pennor har förbrukats i mängder. hela dagen har Matematiken snurrat i Carolines huvud. (förutom en siesta mitt på dagen någon gång). Men nu. Det är nu det händer. det är nu det bara går utför. hur mycket man än måste, kämpar och till och med vill, att hjärnan skall hänga med så fungerar det bara sämre och sämre. Hela dagen har varit en lång fight mot den onormalt ickebefinnande motivationen men fröken Caroline har lyckats och vunnit.
Nu tar dock fienden revansch och motivationen avtar i hiskelig fart.

men inte riktgt än. CAroline håller huvudet lågt ned mot golvet, stänger ute de slukande eldlågorna och håller andan för att inte andas in den farliga brandröken. Hon måste klara några andetag till.

natten

min natt har varit vidrig. Somnade med en grym frossa, vaknade sisådär förtiofem gånger i en pöl av svett och vaknade kanske förtioen gånger av att jag höll på att frysa ihjäl. MIn hals har åter igen kärvat ihop och min mage känns importerad från en annan människa och vill därför stöta sig ifrån min kropp. Det sliter och drar och jag är nästan säker på att hon har bestämt sig för att ge sig av, lossna från min kropp och krypa iväg över golvet, ut genom dörren på nya äventyr. mysigt. Hostan har även smygit sig tillbaka, men den är jag så van vid nu att jag inte direkt bryr mig. Det är just den här jäkla febern som tar kål på mig. Jag har ingen ork och inte någon motivation, vilket nu i dessa dar är grymt viktigt då tentan står och stampar runt hörnet.

Just nu kilar jag omkring här hemma i världens mundering med raggsockor, långkallingar, mysbyxor, nattlinne, halsduk samt morgonrock. Ser ut som Hulken men fryser iallafall inte lika mycket, nu är det bara att vänta på nästa svettning då allt åker av lika fort som det kom på. usch och tvi. nu blir det matte för hela slanten. hejhej

horoskop

SCORPIO - The Addict

EXTREMELY adorable. Loves to joke. Very Good sense of humor. Will try almost anything once. Loves to be pampered. Energetic. Predictable. GREAT kisser. Always get what they want. Attractive. Loves being in long relationships. Talkative. Loves to party but at times to the extreme. Loves the smell and feel of money and is good at making it but just as good at spending it! Very protective over loved ones. HARD workers. Can be a good friend but if is disrespected by a friend, the friendship will end. Romantic. Caring.



pinsamheter


haha satt nyss framför MTV och blev jätterörd av Eminems 8 mile-låt Loose Yourself så att jag nästan började gråta. Det är sådant man inte berättar över internet om man inte är helt korkad i bollen. pinsamt

carolines sång


om det skulle skrivas en sång om mig idag så skulle den innehålla ett gigantiskt illamående, en enorm smärta i ryggen och ett riktigt hugg i öronen.
Den skulle även spelas jättefort med ett grymt beat för att visa stressen, den skulle endast innehålla låga toner för att beskriva känslan och den skulle aldrig gå på repeat för ingen skulle vilja lyssna på den mer än en gång.
Texten skulle innehålla ett kylskåp som luktade illa, en frys som isat igen och ett tvättkorg som var fylld både på bredden och höjden. Om jag inte misstar mig så skulle den också ge någon sorts vink till trötthet och ha ett dovt brus av blixtar och dunder i bakgrunden. Jag tror den skulle heta orkan, eller varför inte vulkan?
Fram med gitarren, här skall skrivas en hit!

kryptiskt

jag har en fråga eller egentligen två. Räcker inte den där ena saken och varför måste det vara så tjat om den där andra saken? Varför inte nöja sig med det första utan vara tvungen att leta sig vidare till det andra? Jag har i och för sig inte direkt en blekaste aning om det andra men jag nöjer mig snällt med det första. Det har blivit sådant hets allt det där. Så alla människor där ute som fortfarande har sin vilja i behåll, Sluta hetsa, börja jogga. (ska jag säga)

Vänta!


Jao. så sitter man här igen då. Den som väntar på något gott väntar oftast för länge är mitt nyaste motto. Min väntan på något jag inte vet vad, har varit och är grymt lång och energikrävande. Jag blir trött, irriterad och alldeles alldeles sådär .....förväntansfull. Men jag har funderat kring det här med väntan. Att vänta på något måste vara den mest skräckblandade glädjekänslan som existerar. Även om det är en väntan mot en ny cellgiftsbehandling eller en träff med en person man gillar så innehåller väntan glädje. Glädje i första fallet för att ju fortare behanlingen kommer närmare, desto fortare är den över och andra i fallet, ja, no explanation needed.

Vad jag väntar på är dock för mig en gåta. Jag gissar och gissar och när jag väl är där så märker jag att det inte var det jag väntade på, så jag fortsätter att vänta. Jag väntar mig genom morgon och kväll och drömmer om att vänta på nätterna. Undrar när min väntan är slut, eller om den någonsin tar slut?

Jag har börjat fundera kring om jag helt enkelt ställer för höga krav på allt. Och att jag därför väntar på något jag egentligen redan har upplevt fast inte märkt det. Om så är fallet så vill jag gärna veta det nu. För jag börjar bli trött på att vänta.

vad väntar jag på?






Gott&Blandat


image60 image61 image62
Jag&min hero på Tcentralen. Las Palmas Aeropuerto. Sånt löjligt som vi skrattade åt.

image66 image67 image68
Jag och Bessie på bakispromenix på Alderholmen i Gävle.

image65 image63 image64
Fröken Hårig hittade en ispöl och åkte skridtass.

image69 image70
Päronens Nya Kitchen! ..... och Vardagsrum.

min tågresa till verkligheten

Under min tågresa hem har jag:

.Frysit.
.Suttit och tänkt hur det skulle kännas att vrida nacken av en människa.
.Blivit irriterad på en gubbe som satt och spelade musik ashögt på tåget.
.Sagt till gubben att han vänligen fick sänka oljudet.
.Skrattat åt en dam som verkligen inte kunde förstå att ingen hörde henne när hon skulle försöka prata i telefonen när tåget åkte i en tunnel.
.konverserat med en karl som såg ut som joakim von anka angående att det var bättre förr.
.Skickat tre sms.
.Pratat med pappa.
.Funderat kring hur man bygger järnvägar och vägar i allmänhet på kärr och sumpmarker.
.Känt mig grymt irriterad över att det var måndag redan.
.Skrattat när samma dam som inte förstod varför täckningen i mobilen dog i tunneln inte kunde förstå att vi 'verkligen var UNDER terminalerna på arlanda' och kring hennes tankar om att hon och hennes tysta gubbe skulle tjäna tjugofem kronor var av att åka tåg till arlanda nästa gång istället för buss.
.Skrattat när jag insåg att tantens tysta gubbe var tyst av anledningen att han skämdes för sin puckade dam.
.Känt mig stressad över att komma hem.
.Känt mig så utstirrad av en tant så att jag tillslut fick fråga om det var något som fel.
.Skämts när hon skamset berättade att Hon gillade min (nyinförskaffade) jacka.
.Blivit glad för att jag har en sån snygg jacka.
.Snytit mig.

mathistoria


måste bara berätta hur mitt enda kostintag sett ut denna helgen.

I Fredags vid tretiden åt jag på Max i Uppsala med min käre far.
I Lördags en Korv med bröd på macken vid fyratiden (plus två potatisar och världens minsta klick rödbetssallad på julbordet på kvällen),
I Söndags lunch på Max med stefan, tommy, micke och nån som inte är värd att nämnas, samt pizza till middag hemma hos mor och far,
I dag en bulle och ett glas vatten till frukost och McDonalds till lunch.
Toppa även lördagen med waay to much alcohol så är min helg ett faktum. Har aldrig i hela mitt liv kännt mig så äcklad som jag är just nu.

Annars då? Jo helgen har, förutom allt som inte gick som planerat, varit bra. Jag har varit hemskans nyttig (om vi glömmer bort all äcklig skräpmat och shotsen :P) och det känns som att jag verkligen insett vad som är bra och vad som är dåligt för mig.

..Det vill säga Jag är bra och du är dålig. haha!


kolla in 2


stick figures on crack,
bland det mest störda jag någonsin sett.
kommentar: Att folk orkar sitta och göra sånthär.. och för att inte tala om de stackare (läs caroline herself) som orkar kolla på skiten. inte klokt..


Förresten,
pappa, kolla på denna reklam för vasakronan. Det var till det här toket dom använde mitt ljusbord och ritbord. Dom små liven är numer kändisar! 
( hade hoppats på att det var den  andramed micke persbrandt men nej nej . )


kolla in


roliga filmklipp på djur. Låter lika mesigt som det är, men håll ut för i slutet kommer en skatande Bulldog
som är värd  att ses. lovely. (obs verkligen crapkvalitet)

http://youtube.com/watch?v=Kxa0mnDj0bs

Reklamer som jag aldrig kommer att sluta garva åt:

http://youtube.com/watch?v=7KIAfF4bzSo

http://youtube.com/watch?v=p-PquCax8DU

http://youtube.com/watch?v=1BBzpLEjAr8&feature=related

dagen Idag


Idag har jag...
1. Försovit mig.
2. helt utan mening Åkt buss förbi gator som heter Pukvägen, Kornettvägen och Rättviksvägen.
3. helt utan mening åkt över E4an två gånger med buss.
4. Pinat i mig den äckligaste fruktsmoothien jag någonsin smakat i hela mitt liv.
5. Insett hur busschauffören märker (förutom plinget) att folk vill gå av bussen.
6. Skämts över mina tankar när jag tyckte att en 13åring var något av det vackraste jag sett i hela världen.
7. Ätit mig alldeles för mätt.
8. Sagt tusentals ursäkter för att slippa plugga.
9. Ångrat mig flera gånger.
10. Haft så enormt ont i magen.
11. Sett den största pannan jag någonsin har sett i verkligheten.
12. Inte lämnat in mekanikuppgifterna.
13. Skällt på en telefonfösäljare efter vi lagt på luren.
13. Snytit mig en sisådär hundrafemtio gånger.
14. Önskat att jag vore en fågel hundrafemtien gånger.
15. Låtsats att jag var grymt snygg en gång.
16. Sett fram emot helgen.
17. Blivit arg på småbarn som skrek i bussen.
18. Kännt mig totalt värdelös.
19. Ångrat mitt klädval.
20. Lagt ner alldeles för mycket av min studietid för att skriva detta.

.punkt.

den dagen då han ville berätta men inte gjorde det


Om vi tänker oss att det började på dagen 1 för Herr Tyst. För det var den dagen då han började känna sig otroligt malplacerad och inte riktigt visste om det var det här han ville göra.

Vi tar det från början:
Han hade precis börjat på ett nytt jobb, ett flashigt sådant med eget kontor, skinnfåtöljer och en bigass, widescreen såklart, tv på väggen. I vänstra hörnet i Herr Tysts kontor brann en brasa gjord på endast björkved varje morgon när han kom till jobbet, och så fort han ville ha skorna putsade eller likör iblandat i kaffet så ringde han på sin söta sekreterare Fröken Smart. Fröken Smart var en mycket trevlig fröken som alltid stod till tjänst för sin arbetsgivare men tyvärr inte hade alla hästar i stallet milt uttryckt.  Hon var dock väldigt söt och spred alltid glädje kring sig vilket var perfekt för alla strikta kontorsanställda i kavaj och slips uppdragen till strypgränsen.
Tillbaka till Herr Tyst, så hade han ett tag varit lite fundersam kring sitt val av arbete och livssituation och kände sig mest fastkedjad till sitt arbete och sin superdyra skinnfåtölj. Vareviga morgon hade flera hundra mejl rullat in och vareviga morgon fick företaget flera hundra nya arbetsuppgifter. Det gick mycket bra för företaget Herr Tyst arbetade på och han glädjes åt detta, för trots allt så var det en del hans förtjänst till att så var fallet, dock så var han inte alls, som tidigare nämnt, lika glad över sin egen situation.


Herr Tyst var fortfarande ung och hade ett kort tag velat fram och tillbaka kring vad han ville göra, men när chansen till nya positionen på sitt arbete dök upp så tackade han lojalt ja och flyttade upp till högsta våningen, till sin skinnfåtölj och sin big-ass widescreen. Kontakter var allt hade hans föräldrar alltid sagt, och vad kunde inte annars finnas på en chefsposition än kontakter? Han hade halva inne och han hade makt.

Men det var då. Just den dagen började han fundera om detta egentligen var det han ville göra. Ville han sitta i sin skinnfåtölj i förtio år till och se till att samma företag rullade på som det skulle? ville han bli serverad kaffe från alla dessa olika fröken Smart som skulle bytas ut under åren, då de flesta Fröknarna brukade tröttna på slaveriet och åka bort i några år och jobba som dykarinstruktör i thailand eller något sånt kul. Ville han verkligen det? var detta allt han hade att se fram emot?

Dagarna gick och Herr tyst sa inte ett knyst om sitt tvivel till vare sig jobb eller alla pengar han tjänade. Han log brett på alla fotografier där händer skakades med presidenter och kungligheter, och på alla framsidor på dessa båttidningar som ville fotografera hans nyaste monster till lyxyacht. Men han var inte lycklig. Innerst inne så visste han att han mest av allt skulle vilja börja om från början, gå tillbaka till den dagen då han bestämde sig för att flytta de x antal trapporna upp i huset och den dagen då han fick en egen brasa i vänstra hörnet av sitt alldeles för stora kontor.

Dag 14 600 sitter Herr Tyst Fortfarande på sitt kontor. Han kollar mejlen och läser alla de hundratals mejl han fått i inkorgen under natten. Och Han tänker på allt han missat i sitt liv.


juleljus


nu har tävlingen börjat och vi alla är med utan att vara medvetna om det..

Mörkret fylls av blå, gula, röda och gröna blinkande lampor, och tomtar klättrar från varje balkong, I varenda fönster hänger stjärnor eller änglar och ljusstakarna blir bara fler och fler för varje år. Var någonstans gick det snett? Var i hela helskotta spårade allt ur någonstans? ¨
Jag måste ta ordet och säga Nej.
För Nej, det ÄR inte vackert med blinkande lampor ialla dess färger som kan få varenda stackare att få ett ovälkommet epelepsianfall och Nej, det ÄR inte fint med dessa stackars lysande äckliga plasttomtar som kramphåller i snöret i över en månad över kanten på balkongen..
Vem är det vi försöker lura? Blir vår jul så pass mycket bättre om vi ställer en blinkande rödnäsad rudolf med hans renvänner på gården? Blir det mer snö och mindre ensamhet på julafton för att vi spelar en ylande Carola med sitt Hallelulja och 'Jul i Betlehem nummer fjorton'? Blir Vi mer nöjda när vi får mer julklappar vid paketutlämning, och framför allt, bryr vi oss ett endaste litet dugg om tomten skulle råka glömma bort oss i år?

Att träffa släkt och vänner i alla sin prakt, absolut. Men snälla någon. Varför ska alla hela tiden överdriva så förbannat? VArför lär vi ha en utsatt helgdag för detta?
Blir det trevligare för oss att sitta och diskutera i soffan om vi har en aladdin-ask i knäet och kan knäcka en nöt med ena handen samtidigt som vi skalar en clementin med den andra? Blir vårt liv så pass mycket bättre om vi hittar den där förskräckligt äckliga mandeln i gröten och får ytterligare ett par mormorstrosor från fastern eller ännu en trisslott från farmor? Nej vet ni vad. Det blir vi inte!

Det är sådan julhets redan, och jag gillar det inte. Slappna av sverige!

image59



...nu tappade jag potatismos på mitt tangetbord. det var inte bra.

...och för er som undrar så finns skivan Carolas Jul säkerligen på ginza eller cdon.

poesi


Hon tände ett ljus för varje vän, Hon stirrade på lågorna och suckade sen.
Hon blåste det första och backade en bit, hon stirrade på röken och gick sedan dit.
Hon skakade på huvudet och kände det var kallt, hon darrade i handen när hon insåg allt.
Hon vände på huvudet och backade igen, hon stirrade på mörkret och insåg sen,
Hon trivdes inte ensam, hon hade ingen vän, hon stirrade på sig själv och suckade sen.

image56

unreachable


Det är så mycket jag bara vill säga. hur gör man för att må som man vill?

RSS 2.0