Italien


Sista slitet

Sista tentan skriven och det gick sådär. För att endast ha pluggat några timmar igår så gick det otroligt bra. Allt är relativt. I vilket fall så är tentaveckan över för min del och det är bara braiga saker kvar. Har precis kommit hem från skolan och resten av dagens plan lyder som följer: tvätta, kila till skomakaren för att lämna skorsom behöver vinterrustning, städa undan, diska hela berget, Låta tvätten torka, gå tillbaka till skolan och skriva ut boardingcards, träffa lotta, kila tillbaka, kolla om tvätten torkat, packa även om det inte torkat, hoppa på buss till Skavsta, komma fram, dricka en öl, sova. Imorn 06:30 drar jag.
Att bero på bra grejer så fick jag en liten sak på posten. Det var tio år sen nu. TIO år.
Undrar vad jag gör om tio?

Här är jag









... och pappa brukade kalla mig för Guttaperka när jag var liten. Jag förstår inte.


Koma

Tenta nummer miljard avklarad. Avklarad för denna gången, men möjligtvis inte för sista gången. Nej, ingen tentavecka utan "om jag ändå hade gett det lite mer tid" och ingen tentavecka utan "om jag bara hade prioriterat rätt". Inte heller en endaste tentavecka utan tankar på allt annat än just tentor och studier, och absolut ingen tentavecka med nog med tid. Det skulle vara helt underbart om hela världen runtomkring stannade de här veckorna (förutom restaurangerna och tunnelbanorna förstås). Och om alla andra utanför skolan bara frös till is och vaknade upp igen lagom till tentapubshelg, gud vad mycket enklare allt skulle bli. Inga irriterade ungar på tbanan, inga komplicerade diskussioner och handlingar som man måste grubbla kring, inga tanter som tvingar på en samtal på tågresorna, inga gubbar som smaskar på bussen och inga fula drag för att vinna. På torsdag smäller det igen, nu ska jag bara ta det lugnt i fem minuter innan jag måste sova.



Råkade förresten slå på en världsdålig film på tv, "Stealth". Kolla inte på den, kolla på den här ovanför istället.

Tredje gången gillt


Helt annat. På riktigt nu. Bromsa för att sedan börja köra på samma gång, eller är det verkligen möjligt? Möjligt eller ej, det så det ligger till och handbromsvändningen är ett faktum. Handbromsvändningen är ett lika stort faktum som att gasen halvt ofrivilligt måste ligga i botten eftersom det smäller på tisdag, med eller utan co-driver.
Helgen har varit intressant. Bara massor med stress som späddes ut med ännu mer stress på grund av en återlämnad bil och ett par upphämtade räkningar. Jag körde och bromsade på samma gång vilket resulterade i att jag bara har gasen kvar att lita på nu. Gasen mot en tentavecka utan besvikelser.

Det som är på plussidan är att jag har klarat en kurs som länge legat som en enorm tyngd på mina axlar, och att jag har en tenta avklarad som måste ha gått vägen. Det som är minus är att det där som ligger utanför skolan inte längre finns, eller jo, avståndet finns ju förstås, men allt annat är borta vilket gör mig ledsen. Lite sådär stanna-hemma-och-sova-i-flera-dagar-ledsen. Känns som att jag på grund av tentakaos levde på reserven men att den tanken nu också är tom. Snustorr. Snus.

Men ajajaj, att gasa var det, och gasa ska jag göra. Gasa mot två godkända tentor och mot ett Italien med lugn och stillsamhet (erkänna för sig själv: jobb). Men ett Italien utan konstruktionsmaterial, utan prototypframtagning, utan analyser och utan hela racet. I mål ska jag, trots att tanken är tom, trots att min medförare har ramlat ur och trots att bilen är i Gävle. Jag har en dröm.



Helt annat!

Nu så. Broms!
Otrolig frustration.

RSS 2.0