fet tisdag

Semmelmöte med musketörerna klockan tio och kunglig förlovning i hetluften.

så ser det ut och så är det. hej

kultursöndag

Gårdagskvällen  var supertrevlig, mingel, sång, mat och massor med trevliga människor hos Mimmi. Kvällen blev lång och otroligt händelserik. Och idag då? Kultursöndag med Tobias och Emelie.  Armémuseum fick känna vår närvaro och dagen har bestått av Aha-upplevelser och insyn in i krigsallvaret. Jag har sett vapen i alla fomer och färger, jag har studerat sveriges krigshistoria och jag har blivit skrämd av museidockor. Jag har även lärt mig att det är Calle elva på femhundringen och att automatkarbiner och automatgevär är svinigt tunga. (god bless alla militärer och deras biceps)).
Så vad har jag gjort de senaste timmarna? Noting. Nãda. Ingenting. Har kollat på tv, ätit ris med currysås och svurit över vilka snygga ögonbryn jag har. Jag har även hunnit med att bli helt otroligt förvånad och nästintill irriterad över hur hysteriska alla japaner på sexans gameshow Majide (eller "I survived an japanese gameshow") är. Vilken inlevelse, vilka otroligt töntiga tävlingar och ljud, vilket otroligt töntigt spel. Folk i publiken är pinsamma av rang, programledaren har en hypad inlevelse som jag trodde bara kunde uppstå med hjälp av knark i stora mängder och ljuden, ljuset och all galenskap gör mig generad. Jag skäms. Tack och lov för svensk kultur. Tack och lov för regnbågen på min snöiga himmel.


Predator

ja, ge mig en sådan. Jag vill ha vill ha vill ha. Om jag vann en miljon skulle jag köpa ett Rovdjur, denna best, denna tuffing, denna fula dredsbeklädda gigantiska jägare. 

Fredagskvällen spenderas i en dimma av ilska, besvikelse och Alien vs. Predator i min otroligt obekvömt stökiga lägenhet. Ingen nytta har blivit gjord, min huvudvärk är enorm och jag var ett poäng från att klara min Kontrollskrivning. Ett jävla poäng. Ett. Det som stör mig mest är dock inte egentlugen att jag missade den, utan på sättet hur. Jag hade några lösningar på en uppgift, och den jag trodde mest på valde jag inte, på grund av att jag inte gjort helt enligt formelsamlingen. Tro på mig vilken besvikelse jag kände när jag insåg att denna var den lösning jag skulle ha printat ned. Ännu en gång misslyckas jag, mycket på grund av min ovilja att inse att jag Kan ha rätt någon gång ibland.
Men men. Det var då, nu är nu. NU är det Fredag, det är sömn (om jag kan somna på grund av idioten under som spelar SÅN hög musik) och nu är det Alien vs. Predator.

Jag är fascinerad. Det är andra gången jag ser filmen och jag är fascinerad. Tuffare tuffing än mister Predator himself existerar inte och jag vill ha en! Jag vill ha en!

(och ja, damen får en eloge hon med. Jag skulle då inte palla med så många äckel och så mycket död under en expedition utan att bli knäckt. Definitivt inte med ett sådant tufft ansiktsuttryck på fejan)

solsken

Caroline vaknar, tidigare än nödvändigt, och till sin förvåning utan hjälp av väckarklockan. Hon sträcker på sig och ser sig runt om i rummet. Hon ler. Spegeln på väggen skickar reflektioner av solen som tittar in genom persiennen och värmen känns otroligt behaglig. Elemenetet susar för fullt och ljudet skickar små rysningar av bekvämlighet ner i hennes ryggrad.
Det är varmt inomhus, det är soligt, det snöar därutanför och det Är Måndag. Den första dagen på vecka åtta börjar med ett leende. Så borde alla veckor vara.

Caroline kliver upp. Lite nyvaken, ryser då de bara fötterna nuddar det kalla golvet. Hon vaknar till på riktigt nu. Frukost dukas fram, inget speciellt, men ändock frukost. Och juice. Juice! Hon brer sin macka, slänger på en bit skinka och en ostbit och slår sig ned i soffan framför nyhetsmorgon. Tavlorna är uppspikade, blomman är räddad från dödens käftar och omgruppering har skett i alla vinklar och vrår. Den lilla lägenheten på Smedsbacksgatan har tagit ännu ett steg till att bli ett hem.  Livet har precis gjort en bekväm vändning, och Caroline och hennes sinne är helt inställt på lycka.
Grejen är inte att bara överleva, grejen är den att må jävligt bra när man kämpar för det.

Tenta imorgon. girlpower.

Min kärlek



VIlka former, vilka färger. Vilken utstrålning och vilken uppenbarelse.
Säg hej till min sprillans nya dator. Jag älskar dig redan min vän.

inget är negativt

Nu är jag redo att skriva en rad eller fler igen. Det var ett rejält tag sen jag hade tid/lust/ork och jag tänker fira detta braketrough med att bara skrova om bra saker som har hänt mig denna helg. Min helg har varit grym. Jag har haft en otroligt soft, avslappnad och tokseriös studiehelg. Med undantag för igår och idag då. Fredagen spenderades i soffan med me, myseld and I, framför böckerna (datorn) och den spenderades med lugn och stillsamhet, vilket var något så otroligt skönt- Och framför allt nödvändigt. Jag ska bestämt införa Lugna Fredagar oftare.

Det blev  dock, trots den lugna och trötta fredagskvällen, rätt sent på grund av oroligt regnbågssken, men det är det värt, alltid, och sömnen överföll mig som ett hårt slag i tinningen. Jag älskar att sova hur mycket som helst. Kanske lite för mycket..
Lördagen var produktiv på de flesa plan, städningen blev gjord, disken blev ett minne blott och ställningen termo vs. caroline blev 0-1. Riktigt nice. Modern och fadern med hund gjorde ett snabbt gästspel på smedsbacksgatan och lilla fröken caroline blev en dator rikare. En mycket fin dator rikare. Tack! Tack! Tack!

På väg mot nordligare breddgrader igen så skjutsade mina kära päron mig och R till Roslagsnäsby, där Lotta och melodifestival väntade. Eller rättare sagt Lotta iallafall, då själva schlagertåget var så gott som över när vi gjorde entrre ohyfsat sent. Men men,  i vilket fall som helst så blev kvällen och natten fylld av kortspel, bra-vs-dåligasidorprat och vin, vilket var mycket trevligt. Mycket.

Idag då? ja. Idag har jag inte gjort ett dugg nödvändigt. Richard hämtade upp mig, vi Max-åt och sen bestämde vi oss för att satsa på kultursöndag och begav oss till Nordiska museet, där utställningarna var hur många som helst. Efter x antal timmar vandrandes i denna enorma byggnad kände vi dock inte att kultursuget var dämpat, så vi fortsatte till skansen och dess sengångare, sälar, vildsvin, får, getter, kossor, älgar, lodjur, vargar, rävar, uttrar, minkar, krokodiler, spindlar, ormar, sköldpaddor, fiskar, fåglar, möss, jordekorrar och apor. (and so on)

Jag har denna söndag lyckats blivit kär i en dvärgsilkesapa, klappat en kungskobra och en fågelspindel. Det kallar jag girlpower. (Richard vågade bara klappa ormen)

så, slutsats om denna helg: Jag har enormt bra vänner, jag bor i en enormt bra stad och jag är enormt bra. Ser fram emot Davids ankomst till den kungliga hufvudstaden nästa helg och, sist men inte minst: termo vs. caroline står nu, efter denna o-termo-dag, lika 1-1. Men imorn: Termo, I´ll kick your ass.

bilder kommer imorn. Får inte snurr på skiten nu. godnatt.

----

imorn:

 


Den söta Uttern Putte

Den feta sälhonan

Den poserande Ernst och hans flasköppnare: 'Ernst'

sen dog min kamera. Kanke var tur, annars hade ni fått sett Vargen Fricke, Den äckliga kungsboan namnlös och Den håriga fågelspindeln Frans också. Med flera. Jag älskar att ta dåliga kort med min mobilkamera. Det är livet.

Förresten hörrenini, Idag är Det en helt Otroligt Underbart vacker dag. Ut och njut av solen gott folK! (och av att jag klarade NUMMETENTAAAAN)
pusshej.


 


RSS 2.0