herr & fru Svan


Herr och Fru Svan lever tillsammans från dagen de träffas tills dagen de dör.  De umgås, fixar svanbarn, häckar, ruvar, ordnar mat, fryser, myser och bara är tillsammans hela sitt liv. inget knas. Om herr svan tuppar av så tuppar även fru svan av kort därefter. Av sorg. Det mest vackra i hela världen måste vara svanarnas beteende gentemot varandra. De lovar varandra kärlek och omsorg in love or hate och håller det till ord och mening. Tills döden skiljer oss åt är ett faktum och sorgen blir så stor av den kvarlämnade så att denna sörjer sig till döds.
Det är vackert, vackert på gränsen till bisarrt, men än dock så vackert.

jag är inte inte en elak svan,
förklarade fru svan,  jag är inte hjärtlös                      
nej
jag vet, svarade herr svan, du tog just mitt hjärta                                     
                                                                                                                                                       


herr snigel II



alldeles nyss när jag gick hem från jobbet så passerade jag den stora vändplanen utanför vårat hus och gick för att bryta en gammal vana på trottoaren på andra sidan den. Där såg jag en liten liten snigel som med stor säkerhet hade passerat den stora stora vändplanen, helt välbehållen. Jag kunde nästan, bokstavligt fälla en glädjetår när jag började tänka på att detta kanske varr herr snigel jag träffade på igårnatt. Tänk om han tog mina ord på allvar, tank om han kämpade, tänk om han tänkte på vad som väntade hemma i farstun och gav allt för att hinna innan det var för sent. tänk om han kämpade för att vinna, och verkligen vann.  

skulle ju vara otroligt, men tänk om? man får faktiskt tänka positivt ibland. denna gången behövs det verkligen.


gott och blandat


herr snigel



inatt när jag gick hem från jobbet såg jag en liten liten snigel på väg över den stora stora vändplanen utanför vår dörr och jag fällde nästan, bokstavligt en liten liten tår. Vilka planer herr snigel än har, vilka mål han än hade med sin våghalsiga tripp just där just då så kommer han inte klara det över.
Det måste kännas så hårt att vara honom när han upptäcker att klockan passerar fem och trafiken så smått börjat vakna. undrar om han då kryper in i sitt skal och väntar på smällen, medan han tänker över de felsteg han gjort som snart orsakat hans död? tänker han i sin ensamhet om den där timmen han hade kunnat påbörja sin färd men stannade och snackade skit om frugan med grabbarna istället? tänker han på den där dagen för en vecka sedan som han istället för att spendera med sin söta snigelfamilj spenderade med snigelsekreteraren?
Eller, fortsätter han, målmedvetet och starkt, med gråten i halsen släpa sig framåt?
Med vetskapen om att det krävs en enorm tur för att hinna över, för att i sista sista sekund komma till andra sidan, till lugnet och rosorna? gör han det?

Jag hoppas att han kämpade, för sitt eget bästa, jag hoppas att han fortsatte röra sig i samma takt åt samma håll med tanken att han kan om han vågar. han vinner om han kämpar.

om han gjorde det så tror jag att han dog lycklig, med tankar på allt lyckligt han faktiskt har omkring sig, med tanken på rosorna på andra sidan, med tanken på barnen som väntade på honom, och frugan som saknat honom så. med tanken på att han vågade för att vinna, trots att han inte vann.

kämpa på herr snigel

sillidill

så. vaken fast jag inte borde vara vaken så är jag. kan inte sova men mitt huvud ber mig gång på gång. Visste inte att sådan här huvudvärk existerade.
varför? jo för om någon kanske missade det så var det midsommarafton igår, den där krystade helsvenska grejen som alla bara 'måste' fira men ingen egentligen vet varför. Vi trotsar regn med rusk med mygg och kan slå ihjäl för sista sillburken i affären, bara för att få den där perfekta sillunchen med nubbe som ändå är på tok för äcklig för att någon ens ska njuta. Det är ju i slutändan dock egentligen bara nubben vi vill åt, erkänn; sillen? egentligen så hänger den bara med. taskig konsistens och bara smak av senap, vitlök eller lök, som vi aaldrig annars dagligen äter. potatisen? tar snålskjuts på sillen, i vilket svenst hem äter man inte potatis minst en gång i veckan? Gräddfilen? japp, behöver jag ens peka på alla tevekvällar med Chips och dipp?
Men nubben. Inte fan dricker man sånt där äckel vardagligen inte. Och trots att det är så grymt vidrigt så att de flesta grimaserar vilt och brett när man hällt i sig en hutt, så tar man en till och en till för, "Det är ju midsommarafton, det hör ju till". Åter igen en ursäkt för att få bete sig hur man vill och släppa på hämningarna, bli full av rang och skylla på spriten dagen efter. Is'nt that great?!

Min midsommar var som alla andras, mysig men på tok för 'måste hitta min midsommarkänsla, var är den?' för att jag kunde slappna av. Vi började runt elva då jag mötte upp Karin,Emelie och Thomas för att sedan konka sjuttiåtta smockfulla kassar och korgar och väskor till Vasaparken där filtar och presenningar breddes ut och maten dukades upp. Det var sill det var potatis det var sallad det var nubben och en sjuhelsikes massa öl med myycket mera. Glam kom och gjorde oss sällskap och J.O, Jenny och Robboz droppade in och vi åt sill i mycket små mängder (inte så oväntat eftersom Glam var den enda av oss som egentligen ens tycker om sill), Potatis i lite större och drack nubbar som om vi inte fått vätska i oss på år och dar.  Det var kallt, det var molnigt, men det regnade inte och nästintill alla var as happy as sunshine så det jämnade ut sig. Runt fyra packade vi ihop de någorlunda lättare sjuttiåtta kassarna och begav oss hem till mig och thomas för att dricka ännu mer nubbe (nu hade vi för länge sen gett upp det där med att tvinga i oss sill o potäter och la vikten direkt på det i flytande form). Väl hemma så kom en mycket glad Fredrik på besök, vilket höjde partystämningen enormt för min del. Har varit lite orolig för honom i några dagar på grund av vissa omständigheter men midsommarafton var hans kväll och det märktes vilket såklart gjorde mig glad. Melon med aldeles lagom sprit skars upp och tomteverkstaden kom igång med att marinera och skära kött samt grönsaker, för att sedan fixa grillspett av toppklass, och trots att grillen bara pallade köttet innan den nonchalant slocknade och vi fullföljde med att grilla resten i ugnen så tappade ingen gnistan. Lagom till maten var klar kom David och hälsade på vilket alltid är roligt. Jag blir alltid då glad av davids sällskap men känner dock idag att jag kanske gav honom lite för lite uppmärksamhet, jag menar ja, jag var enormt jäkla upp i varv och sprang omkring och plockade och diskade och städade efter maten,, men david är ju alltid david :]

så, det jag ville komma till är att min midsommarafton 2007 har varit mycket trevlig. Blev dock lite för mycket nubbe jag märkte när alla åkt hem men sånt får man ta. Borde vara nykter ett tag, har helt tappat känslan att det blir roligare av att vara full, det är bara dyrt och luktar illa men jag undrar om man gör det när man börjar bli gammal? shit, för jag börjar verkligen bli gammal, bäst-före-datumet är passerat, jag är snart äldre än jag borde vara i min ålder. Jag är dock definitivt lika snygg som alltid. 

tack för mig.

(känn ironin) 


dimma i paradiset


Om någon skulle fråga mig vad jag håller på med så skulle jag inte kunna svara på deras fråga. Om någon skulle be mig förklara varför jag beter mig som jag gör så skulle jag bara skaka på huvudet och fortsätta prata om något annat. Inte för att jag inte vill prata, utan för att jag i själva verket verkligen inte har en enda blekaste aning om vad som händer. Det känns som att mitt liv gör en helomvändning men det har glömt att berätta det för kroppen caroline som självklart blir påverkad av svängarna och nästan mår illa av att det går så inihelsikes fort. 

I någon eller kanske till och med några veckor nu har jag varit på ett helt annat plan som jag inte trodde existerade och jag har levt som i en bubbla ur vilken jag är helt oförmögen att ta mig ut ur. Jag har varit hemma för mig själv, helt i min egen ensamhet och varit helt hadikappad till att göra ett dugg. Ett enda litet dugg i formen av nothing, nãda, ingenting. Jag har ställt min klocka på senast nio varje morgon, stängt av den när den ringt och vaknat minst tre timmar senare. Efter det har jag klivit upp och, ja.. sen är storyn slut. det ser ut som skit här hemma, jag är hungrig som en varg och jag har slut på underkläder, men vem bryr sig? inte verkar jag göra det iallafall. jag förstår inte. jag har varit, och möjligtvis är, helt kass på att ta mig i kragen för att göra något alls, vilket gör mig grymt frustrerad.
Dom som jag älskar och tror sig veta säger att detta med stor säkerhet beror på all stress jag blivit utsatt för, hur orolig jag varit länge angående tentor, betyg åt alla håll och kanter och att min kropp nu äntligen slappnar av. Jag tror dock tyvärr sötingar att jag dissar den hypotesen, kanske så kan jag hålla med till en viss del men nope, det är något djupare. detta handlar inte om att slappna av, detta handlar om att omedvetet stänga av allt som är bra med sin kropp och långsamt tyna bort. Och tro mig, det är fasen inte bekvämt någon stans..

I dagen före förrgår bröt jag dock faktiskt trenden, eller rättare sagt, jag tänjde på dess gränser en aning. Jag gick upp som vanligt vid tolvtiden, duschade (!), klädde på mig (!) och borstade håret (!) för att sedan gå ut (!) och ner mot centrum för att plocka ut lite allergimediciner:
men när jag väl kom ut möttes jag ev ett sådant enormt lufttryck så jag trodde att skallen skulle sprängas. Jag kände mig som en alien som för första gången tog ett steg i en annan värld, på ett annat plan, som i en skyddsbubbla av ovisshet stampade jag mot mitt mål. och det mest konstiga är att mina ben nästan inte bar mig, jag kände mig som ett nyfött stapplande föl med grymt för långa ben för min storlek och mitt huvud var fyllt av ingenting.
Väl på apoteket visste jag inte mitt personnummer, kom inte ihåg min kod och höll såklart på att dö, som i formen av att, verkligen, dö, påvägen upp för backen hem igen. Min kropp sa : 'nej, nu sätter du faen inte din fot utanför dörren igen på en vecka, du kommer att avlida, avlida smärtsamt caroline'

Igår var iofs också ett mycket stort framsteg i min healingprocess. blev både dansmuseum, kubb och spel. Jag åt tilloch med en tallrik med köttbullar och spaghetti i allmän lady&lufsenstil (!). Inte för att jag ville, utan för att jag måste. och in my face, jag kunde ta tag i det, om jag bara ville.

men problemen består. jag har gått ner aldeles för många kilo för mitt eget bästa, jag har fått en knasig dygnsrytm som inte är bra någonstans och jag har blivit lika osocial som en ägggula med dubbelt skal. Till vilken nytta? inte till någon som helst vill jag medge.

och nu, jaa, nu är klockan snart sju på morgonen och jag har varit uppe sen halv sex. varför? ingen aning, men för en gångs skulle är jag pigg och kan inte för fem öre somna om. tack för det televerket. hatar att vara jag just nu.

(men såklart finns det några babes som gör allt värt att kämpa för. go go go!)


                                                                                                 


Porcelain

"porcelain is a ceramic material made by heating selected and refined materials often including clay in the form of kaolinite* to high temperatures. Raw materials for porcelain, when mixed with water, form a plastic body that can be worked to a required shape before firing in a kiln at tempetures between aboute 1200 and 1400 degrees Celsius. The toughness, strength and translucence of porcelain arise mainly from the from the formation at high temperatures of glass and the mineral mullite* within the fired body. Porcelain is also one of the absolutely best songs ever made, performed by the American rockband, fomed in Los Angeles, California 1983; Red Hot Chili Peppers*" http://en.wikipedia.org/wiki/Porcelain http://en.wikipedia.org/wiki/Red_Hot_Chili_P...

-------

"Lat är en form av att inte orka eller vilja göra det man borde göra" säger jämt min pappa. Jag är lat idag. Jobbat en massa nu ett tag, stängningspasset, så varit hemma till ett halv två vareviga kväll. vaknade imorse, klockan ett (hör och häpna) och har inte haft någon ork alls för att göra någon nytta what so ever. Borde gått ut och rört på mig, borde ätit mat och borde tvättat. men vafasen, man FÅR vara lat! and I love it. ett tag till iallafall tycker jag det är okej. men.
..om någon timme eller två kommer jag bli "Lat som är en form av att vilja men inte orka göra det man borde göra" Jag kommer bli stressad, uttråkad, rastlös och speedad av rang. men jag kommer fortfarande vara lat i den form av att inte orka och därför bara bli arg på mig själv för att jag sov för länge idag. det slår aldrig fel. Jag kommer att bli arg för att jag inte gjort en enda nyttig sak idag och jag kommer inte att kunna sova på länge på grund av frustrationen. Ikväll kommer caroline inte kunna sova alls. och hur ser då morgondagen ut!? min vecka, min månad, mitt liv är förstört.
om jag inte..
nu på en gång går och gör lite nytta. jag ska diska, jag tvätta och jag ska (inte) gå ut och gå. Mönster är till för att brytas, och idag (inatt) är det dax att bryta dem. makt!

tack för mig.

-----
*Kaolinite is one of the most common clay material with the chemical compisition Al2 Si2 O5 (OH)4

*Mullite, or porcelainite, is a rare clay mineral, aluminium silicate (Al6 Si2 O13) who is produced artificially during various melting and firing processes.

*Red Hot CHili Peppers ia an American Rock-Alternativeband wich consists of vocalist Anthony Kieds, guitarist John Frusciante, bassist Micheal 'Flea' Balzary and drummer Chad Smith.

-----

RSS 2.0