musarm, tennisarmbåge och bomullshjärna


Nu är jag övertrött. Lite småtjurig, allmänt fundersam över allt och tokslut i kropp och hjärna. Har dragit på mig både musarm, tennisarmbåge och triggerfinger efter den här hemtentan i ergonomi, och jag är övertygad om att det nog börjar utvecklas någon sorts bommullshjärna likaså. Huvudvärken är huge (som i engelska ordet och inte laget) och trots mina många försök att dricka mer vatten så smakar det fortfarande samma sak. Vattnet alltså.

Så känns det här borta. Det är mörkt, det är nästintill julmusik och det är en galen katt som stirrar på mig.

Men vet ni vad gott folk, snart ska jag och mamma äta korv och pomfrittisar och då FÅR man inte vara tjurskalle!

Och, sen blir det hockey?


nio no more

klockan är över nio och här sitter jag och rullar tummarna. Ensam, övergiven, helt lost och allmänt less. Detta trots frukost! Längtar till lunch.

Idag blir dock en trevlig dag. Man måste se det positiva. Snart så.

*eko*


min kudde x 4


Jag saknar mina kuddar något så enormt. min rygg is killing me.

längtar redan efter att få sova inatt!

fredagskväll

..och här sitter jag alldeles ensam som vanligt. Jag insåg precis att jag visste vad som hänt i förra fredagens Eureka och även hur förra veckans idol avslutades. Nu har det börjat igen. Idolkarusellen drar igång och det där otroligt konstigt dåliga programmt Eureka. Men, här sitter jag. Och! jag zappar frenetiskt. nu, bort från fyran (Martin Stenmark gjorde entré)

Imorgon är den min dag. "Årets ensammaste dag" som en vis karl brukar uttrycka det. Ensam kommer jag inte vara och hungrig kommer jag defintivit inte heller vara. Har bakat två tårtor och kolakakor, bondkakor, knäckflarn, havreflarn, mjuka nötkakor samt sockerkaka. Jag är en jäkel på baka ska jag säga.

Och javisstja, det var ju det som jag skulle komma fram till. Det spelar ingen roll att jag sitter här helt ensam och totalt low, för jag är SÅ grym på att baka tårta. Det väger över allt.

power


(ska erkänna. Nej, jag bytte inte kanal. Han är nog rätt stilig den där Martin ändå.)

Kronprinsessans väska


På Kvällsöppet med Ekdal dikskuterar dom Kronprinsessan Victorias Nya oreanga Hérmèsväska. En liten söt Hillevi från Socialdemokraterna säger att det sticker i ögonen när Vickan kilar omkring med sin hundratusenkronorsväska eftersom detta kommer höja märkeshysterin bland unga kvinnor.

Back off Hillevi säger jag, ingen fara för hysteri. Ingen annan än Kronpinsessan skulle vilja ha en sån där ful väska.

Rösta!


En för alla, alla för en: Rösta så att körsbärslikör, ägglikör eller romrussin är ett minne blott i Aladdinasken.

Klicka Här och Hjälp Pärlnougaten att bli en vinnare (trillingnöten är redan safe!)


Tack och bock till alla julens räddare!

 /julfantasten

minus 25%




Tre av Fyra barn överlever cancer.

PG: 90 20 90-0






Miss(e) (you)


Jag tänkte här lägga upp fyra bilder på varelser jag saknar. Men det går bara att lägga upp en, så Pelle Svanslös får tala för er alla.


 




Maximum overdrive

"Jag vill inte bli en pendlare" sa en vän till mig idag och tänkte inte alls på samma sak som mina tankar gjorde i den sekunden. Hennes uttalande fick mig att se saken hur en hel annan vinkel.
Så Här och Nu avsäger jag mig själv som pendlare: Jag avsäger min grubblande del av vänster (och höger) hjärnhalva och fokuserar på nu med stort N.

"Ju mer man tänker, ju mer inser man att det inte finns något enkelt svar" sa Nalle Puh
(..och honom kallade dom för en dum björn!?)


Nu: En gammal goding med 2Unlimited. Jag tror att det finns ett budskap?


Grym låt btw.

Att en liten symbol kan göra så mycket


Tankar Tankar Tankar. Nu  blir jag lurad igen.
Dåtid påverkar så otroligt mycket. Ge mig Nutid tillbaka.
Skitsommar. Skittelefoner. Skitsymboler. Ge mig snökaos.

Nej. Promenad.

Doktor Per 2


Jag har något att erkänna. Ett misstag. Ett stort och elakt misstag. Jag har haft fel. (usch det här tar emot)
Jag har haft fel om Doktor Per. Doktor per var inte en tjurig doktor med höga hästar i stallet. Doktor Per var i själva verket en hyvens prick.

Pelle, Jag ber så innerligt om ursäkt för detta.


Doktor Per


Helgen lider mot sitt slut och det ska faktiskt, av någon otroligt konstig anledning, bli skönt med måndag.
Ju fortare det blir Måndag desto fortare är den över. Logik.

Imorgon är det dax för att ta igen en missad laboration i Konstruktionsmaterial och senare tvinga till sig en vaccinspruta på Karolinska. Imorgon är det dax för det årliga besöket på hematologimottagningen. Dax för att åter igen möta Doktor Per som jag inte alls har fått något grepp om. Per är rätt tjurig och känns som en Doktor som har jättehöga hästar i sitt stall (eller en pinne i röven eller vad man nu säger). Per känns även som en Doktor som sitter och håller på sina vaccinsprutor så att han kan ge dem till alla sina nära och kära plus de nära och käras bekanta och såklart de nära och käras grannar också. Per är med andra ord en sådan som bara tror på tjänster och gentjänster och inte fasen ska han få nåt av mig.

Att bero på influensavaccin så viskade en fågel i mitt öra att Danderyds sjukhus har massor vaccin på lager men så få som kan vaccinera så att vaccinet håller på att gå ut. Det är bra planering. Mycket bra.

Att bero på influensavaccin igen så är det lite halvläskigt att tänka att det verkligen vore nu man skulle kunna utplåna en stor del av jordens befolking. Lite mixtermixter med vaccinsprutan så är det slut. panik.

Men helgen då? Jo helgen har varit bra och jag har träffat massor med fina människor. Det är det som är mest guld med den här helgen: Jag har bara umgåtts med människor jag gillar. Jag vill ha sådana här helger ofta. Jämt. Alltid. Helg hela veckan lång. Någon gång så. Helg hela veckan lång.

Nu: Rapportskrivning. (Alltid kul när man inte behöver)
Snart: Kvällsmat. (Längtar)
Sen: Sova. (Längtar ännu mer)
Vill: Baka tårta. (Kommer bli svårt att hålla sig undan nougaten i tretton dagar)

Fjäril

Marknadsundersökning


Hjälp oss i vår Marknadsundersökning om ergonomiska problem med korthantering!
(tar två minuter om du har knäck mellan tangenterna, trettio sekunder utan)

Danke Danke.

Tips och Råd


Jag och en vän diskuterade häromdagen rädslor. Vi diskuterade rädslor som kan uppkomma inför de där speciella grejerna som varje människa borde få uppleva någon gång.

Han påpekade att man inte lägger sig i fosterställning på marken när man känner sig förföljd i mörkret, man fortsätter gå och tillslut är man hemma.

Det här är fakta och det här ska jag ta med mig. Gör det ni också. Micke är smart.

Ögonsten eller Ögongrus


Okej, nu har jag hittat den. Jag har hittat bilen jag någon gång vill äga. Den bilen jag verkligen vill ta en sväng i och fundera kring min plats här på jorden.
Se och njut, eller nåt. Se och fundera över vad som egentligen är bra eller dålig design. I det här fallet är jag alldeles lost. Men ack vad jag vill ta mig en sväng.























Jag blir lite sådär ..ställd. Lite ...tyst (tack och lov eftersom jag sitter ensam hemma) och underkäken vill inte bita ihop och spänna mina monsterkäkbenen som jag brukar göra för att se sådär råcool ut.
Lite halvt illamående men ändock så otroligt varm i hjärtat.
Pagani Zonda, vad framkallar du för känslor hos mig?






En sak som jag nästan kräks av är den där framtunga delen som inte egentligen är fram eller är det? Med andra ord: Jag avskyr the way this car looks. Det tar ett tag att ta in bilens utformning, och när man väl gör det så ser man linjerna, den otroligt oharmoniserade sammanlänkningen mellan fram och bak, och God Damn it! kolla framlyktorna. Fy fan. 

Men trots detta. Trots att min treåriga kusin skulle kunna bygga ihop sina legobilar med bättre harmoni så vill jag hellre ta en sväng i ovanstående. På ovanstående, runt ovanstående, kring ovanstående. Hatkärlek tror jag det kallas. Eller så är jag bara inte så intresserad av att sätta mig på en legobil.
(Tips: Googla!! Baken på Pagani Zonda F vill du inte missa)


motpoler och läroverk

I helgen har jag lärt mig att:

guitarhero verkligen är en sport (man kan samla poäng på mer än ett sätt), Jag trivs otroligt bra i lugnets tecken (jag har blivit tant), det nog någonstans inne i mig finns ett bowlingproffs (måste bara locka fram henne), man inte ska ropa hej innan man kommit över ån (man kan få en fluga i munnen), två definitvt är bättre än en (man blir inte lika full på en vinare då) och att man verkligen ska ta vara på de man har runt omkring (det vänder otroligt fort).

Jag har också lärt mig att Jag nästan är helt ense med mig själv nu. Det är ingen brand på mitt tak och inte brinner det någon annan stans i närheten heller (hoppas jag). I vilket fall som helst så tror jag att jag har lärt mig att släcka bränderna till det yttersta, det är jag och Kim och Fredrik och allt vad alla brandmän heter. Jag har också insett lite sådär halvt att min andra halva är en pyroman och det är därför vi haft så svårt att samarbeta. Det bara kliade i fingrarna när jag såg alla brinnande löv. Men inte då. Jag kollade bort och brandmannen i mig var tillbaka.

Det är intressant det här med hur man lärt känna sig själv. Hur man vet att en förändring kommer att ske just i detta ögonblick. Att det just i denna sekund kommer bli så kallt att magsaften fryser till is men ändå så varmt att hjärnfrekvensen skriker error med maxad amplitud. Det är då man ska tillkalla den där pyromanen i sig själv. Se till att hon tänder upp en eld så hela skogen brinner. Det är då man ska tillkalla den där brandmannen, se till att hon dämpar den oändliga värmeutvecklingen i hjärnsubstansen. Utan att bränna sig.
Men det är ju det allt handlar om, det är ju faktiskt där problemet ligger.  Om det bara skulle fungera på kommando så skulle det vara så lätt.
plus och minus ja och nej hit och dit och fram och tillbaka.

Det finns en motpol för allt. Finns det även en för alla?


   

    


Tankarna går till Charlotte med Familj.


RSS 2.0