-

Sluta grubbla. Sova. Inte lätt när man har hjärnan full med damm.

Ge mig

Just det. Ge mig. Jag måste få lite motivation och jag måste få lite peptalk. Jag vill bara ut till Lotta och umgås över en öl och loads of snack. Men det går ju inte. Peptalk.
Annars då? Jo dagen har varit bra, jag har ju jobbat! Trivs otroligt bra. Trevliga människor och annat att göra än skola. Det känns skönt att kunna fokusera på something else under ett par timmar, och självklart att får betalt för den fokuseringen. Det är rätt ovant när man annars är van att själv få betala (med en växande skuld) för sitt eget arbete. Det bästa är att det verkligen är kul, på riktigt. Det var länge sen jag kände mig så behövd, uppskattad och.. vuxen. För vuxen, det är man ju när man har ett jobb (som inkluderar egen mailadress, jobbtelefon och dator). Inte när man går i skolan. ?
Igår då? Jo Igår smällde det på Cirkus. The Baseballs Rock-a-billy´-ade in i våra hjärtan. För visst var tyskarna duktiga? Absolut. Det lät som på skivan (spotify) rent av (om inte bättre), det dansades nästan som man hade förväntat sig och det var en glädjespridning som var nödvändig. En extra applåd till bandet bakom som jammade loss som man (antagligen) ska jamma loss. Hela cirkus stod upp, us included. Med avslut på Grodan i det bästa sällskapet var min kväll fulländad. Som askungen på sin bal fast lite bättre.
E tani? Efter en ofrivillig blackout på soffan är det dax för kandidaten. Här ska skrivas som aldrig förr. Jag vet inte vad jag ska skriva om och hur jag ska lägga upp det här, men det skall skrivas som aldrig förr. och lite till.
Och imorgon? Vakna tidigt och jobba. Sen kandidata för fulla muggar. Kanske en brasa?



Nu fungerar varken vänstercentrering eller raduppställning, Carolines blogg är uppe för nedräkning. Upp och ner.

Jag älskar att jobba

----> Jag önskar mig ett helt vanligt åtta till fyra jobb. Men vänta nu? - Det har jag ju! <---

En Kräkning utdelas!

Jag är så less på tjuriga klimakteriereceptionister. Har fått en sjuk överdos av dessa enormt bittra kärringar som lever sina miserabla liv genom att suga ur energi ur annars glada människor runt omkring. Är det så otroligt jobbigt att svara i telefon, att göra ditt jobb, att tjäna dina pengar? MEN SLUTA DÅ FÖR FAN!
Jag skall härmed lägga en stor fet spya på Sollentunas Folktandvård. Eller nej förlåt, inte på folktandvården utan på dessa satans jäkla tanter som sitter och lider varje dag. Klaga till chefen istället för på oss stackare som inte har något val, utan MÅSTE stöta på er när tandläkarbesöket väl skall göras. Skärpning!

nothing less

frånvaro

Solen skiner ute och regnet lyser med sin frånvaro. Det ser inte ens ut som att det blåser. Är det vår på riktigt då? Här inne är det kallt, mörkt och motivationen lyser istället med frånvaron. Jag har lyssnat, skrivit och översatt i flera timmar men det är mycket kvar. Massor. Och som topping på den härliga bördan börjar jag bli sjukt förkyld och benen har domnat bort. Är det dax för lunch då? I vilket fall som helst, på toppingen så har det där sura körsbäret hamnat. Vi har idag fått reda på att det vi gjort innan måste utökas. Massor. Trots att vi redan fått det godkänt. Det är otroligt intressant hur våra handledare skall tro sig jobba med kommunikation när dom inte vet vad dom håller på med. Jag är sjukt besviken, åter igen, på KTH. Massor. Men på´t igen.

Motivation?


Jag behöver tre diamanthalsband, en Rolex eller möjligtvis en satans snabb MC för att bli motiverad. Ge mig en Declaration of Love, en stor herrgård eller kanske en lång semester i ett varmt utland? Jag kan tacka för en taurin-stinn lapdance eller möjligtvis en dans på rosa moln? Ett badkar med tusenlappar skulle också fungera som motivationshöjare. Nej nu jäklar får det bli sommar!



jobb!

.. Och jag har kontraktet. Wonderful!

vissa dagar

..är som den där som var igår. (inlägget innan)
Helt ärligt så trodde jag att hela världen var emot mig när jag printade inlägget igår, och blev helt övertygad om att så verkligen var fallet när datorn helt plötsligt dog innan jag hade fått visa mina klagomål för hela cyberrymden. Där, sittandes på centralstationen, utan hem eller kontakt med omvärlden så kändes Batteritorsk som en piss i motvind, och när jag sen insåg att det inte bara var slut på batteriet utan också att laddarkabeln var trasig så blev den där lilla strålen i motvind plötsligt till något ännu värre. Som någon annans tvåa i motvind, rätt i fejjan. Roligt det där hur det vänder fort.
För sen. Ja sen blev ju gårdagen till godisregn i motvind (mjuka, söta godisar). Jag fick meddelat att jobbet jag sökt var mitt och jag fick ett otroligt fint mottagande utomläns med både nycklar, skumpa, smörgåstårta och timmar av underbara diskussioner.

Som avslut vill jag tillägga att jag såklart knäppte en bild på vår lilla firarmiddag igår, men nu har tydligen telefonen packat ihop också. Underbart!

vissa dagar

.. är såhär underbara som denna har varit. Jag sov inte alls bra inatt, vaknade alldeles för tidigt med grus i ögonen och en frossa av rang. Har kämpat mig igenom första timmarna i skolan (bara för att ingen skulle kunna klaga) och begav mig sen hemåt efter att jag själv insett hur dumt jag betedde mig. Jag såg fram emot en powernap, under minst sju täcken (och toppluva!) men fick en otroligt obekväm känsla i magen direkt när jag klev innnanför porten (in från regnet tåls att tillägga). Var fanns mina nycklar?
I vilket fall som helst så möttes jag av en utspilld hårkräm i väskan. Nycklarna var som bortglömda, ilskan över kladdet i väskan var droppen och jag kunde inte hålla emot längre. Så där satt jag, på golvet innanför porten på Smedsbacksgatan och bölade tyst för mig själv i takt med min frossa. Efter att jag åter igen insett hur dumt jag betedde mig så reste jag mig upp, borstade av min jacka (som numer är grå) och hoppades av hela mitt hjärta att ingen sett mig. Sen började leta efter nycklarna. Flera gånger letade jag, men inte hittade jag dem för det. Gone.
Så nu, ja, nu har jag drivit runt i flera timmar. Kallt som fan och regn. Jag ska inte bli uteliggare.

Mitt nya hem

Friiberghs herrgård. Otroligt vackert och stillsamt och jag är helt och totalt förälskad, jag har äntligen kommit rätt vilket känns otroligt skönt! Meddelar snarast när inflyttningsfesten går av stapeln (vilket för tillfället är planerat någonstans i mitten av Juli). Men här först en liten sneak-a-peek för att ge er alla blodad tand:
Först så har vi här Verandan där vi på inflyttkalaset kommer att avnjuta välkomstdrinken:
Här en bild av Östra Flygeln med rum alltefter 1600-talets barock.
Där framme till höger skymtar vi ännu ett hus med boende för gästerna. Planerna är att barnen skall få ett eget under firandet.
Rakt fram här under ser vi stenköket, även detta i Barock-stil, men nu i tidigt 1500-tal. Det är här vi avnjuter middagen med utsikt över Mälaren. Till vänster ser vi också ännu ett boendehus för gäster och bakom detta skymtar sjöbastun för den vågade.
Västra flygeln med rum från romantikens vidder, här får den lycklige bo granne med mig (som självklart bor i det största rummet med tillgång till spa-avdelningen) och möjligtvis får även du en jacuzzi på rummet? livet är ett lotteri.
Den gemensamma spaavdelningen ligger alltså under själva huset och det är här tänkt att vi skall relaxa dagen efter den stora festen. Vad sägs som inomhuspool, jacuzzi och både torr- samt ångbastu?
Ja. See you in the fastlane.

frustration

Nu ännu en släng. Under my skin som det brukar kallas. Det är så det är, så det ska vara? I vilket fall som helst så skulle jag bara vilja skrika ut min frustration på denna människa så att denne förstår. Hur i hela världen kan man vara så otroligt socialt missanpassad? och hur i hela världen FÅR man vars så otroligt socialt okapabel?: hur kan man ha missat lektionerna i både vett, etikett och medmänsklighet? Jag är frustrerad samtidigt som jag är imponerad: Jag kan inte förstå hur jag ändå bryr mig så mycket om någon jag bara vill vifta bort. Men vet ni vad gott folk, inte ens bortviftning fungerar. Inte ens bortviftning. Det gror och det kliar. Hur skall man kunna få en människa att förstå när denne är helt okapabel till att tänka själv? Hur skall man få en människa att förstå när denne är helt fast i sina egna tankegångar? Svar: Det går inte. Det går inte att hjälpa, inte att laga och tyvärr inte att stänga av öronen.

vår

Sol, snuva och feber. Det är härligt med vår.

Poäng!

sju och ett halvt in. Tack!

En bild

 

Säger mer än tusen ord?


Morrn!

Dax för matte.

förbannad

okej. Jag kommer hem efter en otroligt lugn och sansad kväll med min vän. Är nöjd, är glad och allmänt.. lugn. Sen händer det. Det där som jag tänkte på när jag placerade den där helvetes flaskan i dess position. Den faller och allt ligger nu på golvet. Min nya, sen en dag, parfym (som för övrigt kom i precis rätt tid, tack mamma!) ramlar en ynka decimeter och går i tusen bitar.
Jag är så arg. SÅ arg. När lär jag mig att jag skall handla efter mina mycket smarta tankar? Aldrig verkar det som. alltid är man efterklok. fan och godnatt.

tankegångar

Blev en tripp av ren impuls till mina gamla hemstad igår. Mötte upp mor&far på Arlanda efter att ha lurat upptåget på en resa från upplands-väsby och fick på så sätt en otroligt ekonomisk förflyttning (a´la studentstyle). Har hunnit med pizzakäk med tre generationer Eriksson, att se en glimt av lille yrvädret Kevin och att skvallra med underbara Veronica (vilket alltid är på sin plats). Både hon och jag kan erkänna att jag är rätt virrig just nu. Lost in translation.
Alla som skrivit en tenta/gjort ett test/tagit körkort/varit på en arbetsintervju kan känna igen känslan: Du vet inte om du klarat dig, om du ens har gett allt du kunde, har du kanske till och med lyckats ge för mycket? Du vet inte ens när svaret skall dyka upp, det finns ingen deadline, eller? Man väntar med bitvis oroande spänning på ett Pass or Fail. Återkoppling till "Lost in translation".
Jag är så less på stressen, på pressen, på ovissheten och på att inte veta var jag ska vända mig. Ibland vill jag tillbaka till då, då när allt inte hängde på Måndagen den tolfte April. Måndagen den tolfte April ja. Första skrivningen i den förbannade kursen. Den förbannade kursen som jag vet att jag kan om jag bara tar tag i. Men att ta tag i måste vara likvärt med att kunna motivera. Att kunna motivera är borta, något har rasat igen. Eller?
I vilket fall som helst så surrar Radio 102.7 i bakgrunden (Gävles lokalradio) och här sitter jag och blickar ut över en grå Gävlestad som inte direkt livar upp. Gävle är så otroligt tråkigt så jag vet inte var jag ska ta vägen. Jo det vet jag innerst inne. Jag ska plugga matte. Sluta klaga God Damn it.



en dos galen katt


♥ Stockholm

Första vårdagen är äntligen här, och den här gången är det på riktigt. Det är en sådan här vårdag som svanar, krokusar, kanadagäss, ridande poliser, pälsbeklädda damer, tranor, färgglada skalbaggar, hurtiga pojkar, doppingar och en drömmande Caroline samlas på Djurgården. Efter två timmars promenix är jag nöjd, och min kärlek till Stockholm har åter igen vaknat efter vintern. Jag älskar denna stad.

Tacka Gudarna för att jag hamnade här.

Snö

Lite smakprov från en glad påsk i Sälen:
Tillbaka till verkligheten.

RSS 2.0