trötter

okej, nu vaknade jag. sovit sen jag kom hem vid halv fyra. inte bra för mina studier.

förbannad

just nu är jag så jäkla arg. jag är så arg så jag vet inte vad jag ska ta mig till. Vad fan ger dig rätt att pissa på mig så fort du blir full? vafan ger dig rätt att säga saker that makes no sense såfort du fått en öl innanför västen, och vad ger dig rätt att bli arg på MIG såfort du har druckit ett glas? Jag blir så arg så så så arg. och ledsen, jo jag blir faktiskt helt förkrossad. Förstår du inte själv hur du beter dig? skaffa en tolk. skaffa någon som skriver upp allt du säger eller spela in dina samtal som du ringer. Jag är så less. SÅ JÄKLA LEDSEN. Du gör det inte bättre, det är en sak som är säker. Så jäkla skönt att jag fick höra det här nu i nyktert tillstånd, för nu vet jag hur du blir. på riktigt. och vet du vad. du skrämmer mig.



framme

Idag har det varit en dag som jag inte vill vara med om igen. Det har inte gått bra på någon fläck, jag har känt mig allmänt less på omgivningen och jag har känt mig allmänt less på mig själv. Solen har förvisso tittat fram, i två komma fem minuter, men resten av dagen har varit molning, kall och tom. Tyst.
Hur dagen har varit annars och hur den kommer att fortsätta visar sig såsmåningom. Vissa saker får jag inte reda på förrän det är försent och andra lär jag bara ta tag i mig själv för att uträtta.

Men vet ni vad, jag känner mig ändå inte så orolig. Och det är just det som oroar mig. Jag borde lägga gasen i botten nu men jag kan inte! Jag vet inte hur man gör på grund av två anledningar, den ena att jag helt enkelt inte vet och den andra att jag inte har tid. mina få timmar om dygnet räcker inte till. Röstar för ett förtiosextimmarsdygn. yes!

NU, plocka lite, föräldrarna kommer imorgon och förhoppningsvis kommer även min kyl. Och med kyl menas mat och med mat menas energi och med energi menas, ja, allt. Håller tummarna för det nu! Men, åter igen, plockningstime, måste åtminstonde se lite fint ut härhemma när jag får mammapappabesök. Man kan ju alltid låtsas att man har bra ordning. Låtsas är min grej. Låtsas är nog det enda jag är bra på. Och att laga mat såklart.

godnatt (?)

ännu närmare

jag har funderat kring dans och människans förmåga att röra sig till musik. Vad är det händer i våra små huvuden när beatet rullar igång? vad är det som får oss att så sött vagga till Love is all around och varför är det så inihelskottans sjukt roligt att dansa?
Största frågan är dock, varför tycker vissa människor INTE om att dansa? vad har hänt med människor som inte gillar musik och mycket hellre lyssnar på barnen i baksätet än radioseven? Vad äär det.
nu tänker jag för mycket,  jag tänker på allt utom matten vilket betyder att jag lär sova. men först: hämta tvätt. äntligen rena kläder!

bytheway så har den här dagen varit underbar. Jag har
1: Vaknat utan onda andar.
2: Umgåtts med världens bästa människor.
3. Klarat av mina åtaganden med full pott i socialvetenskap (?)
(3+1/2. det vill säga; inte stoppat huvudet i sanden.)
4: Handlat mat för första gången på evigheter.
5: Lagat mat för första gången på evigheter.
6. Kommit fram till att jag är genialisk på att laga mat.
7: Tvättat för första gången på tre veckor.
8: Fått reda på goda nyheter.
9: Glömt bort allt för några timmar.

din jäkla Laplace

jippi. nu är det nitton komma en grader härinne, jag är proppmätt och det känns relativt bra inför Kontrollskrivningen imorgon. Har gett upp för idag, men kommer nog kolla lite till innan jag somnar, för säkerhetens skull. Har för övrigt och för att prata om något helt annat blivit helt och hållet förälskad i guitarhero (jo jag vet, typ två år för sent?), men i vilket fall som helst, helt underbart vilken grej. JAg är fast.

Igår var jag och Lotta hemma hos Mimmi och pluggade/spelade gitarr(akustisk samt som hjältar)/drack vin/spelade TP/sjöng/snackade skit/åt mat/åt lite mer mat, and so on. Mycket trevligt och mycket givande på alla sätt och vis. Kom hem framåt fyratiden och somnade som en stock. Upp tidigt imorse och tvättade lite för att sedan bege mig till skolan. såklart. Ingen helg utan matten, Ingen ledighet utan Laplacetransformen. (som för övrigt numer är ett skällsord mellan mig och mina nördvänner). Nu dax för att ge min själ till John Blund, han brukar låna den på nätterna och han är svindålig på att ta hand om den för jag sover som crap. Drömmer mardrömmar och snurrrar omkring som en propeller mellan lakanen. Men, skitsamma, för ikväll kommer jag sova hur mycket och djupt som helst. Jag trotsar den djävulska John Blund. Jag är SÅ trött.

Du är konstig mister. och, nämen ser man på, -du med!

isbit

nu är det arton komma en grader i min lägenhet och jag ligger nerbäddad med raggsockor, mjukisbrallor, tjocktröja, halsduk och hela baletten. Jag har mitt duntäcke, en filt, ett extra påslakan och överkastet på mig men jag fryser ändå.
det ska nog inte vara såhär. inte undra på att öronen värker.



kaskad

nu håller jag på att kräkas. Idag har det varit en sådan där dag som jag inte vill vara med om. Jag vill inte jag orkar inte och jag pallar inte. Mitt huvud gör ont, min mage gör ännu mer ont och mina fötter håller på och dör. Detta betydera att jag när som helst kommer jag vara fotlös, vilket inte alls kommer att vara så trevligt. Så hur har dagen varit? jo, jag har ätit kall pasta till lunch, en chokladkaka till middag och en påse stimorol till pluggsnacks vilket inte heller är så trevligt. Jag tror att jag har hittat anledningen till att jag vill kräkas; en kombination av mjölkchoklad, timjan och hållfastighetslära. och självklart mina bortdomnade fötter såklart.
För övrigt så har väl dagen varit till godo; jag har svurit som aldrig förr, irriterat mig på allt som alltid, kännt mig totalt useless som vanligt och gömt mig bakom min förnekelse som sist. Till råga på allt så har jag brytit min längsta nagel. (men åter igen, vad är detta mot att tappa fötterna?)

Dagens ord är iallafall: hata, älska, fly och såklart spy. En stor fet kaskadspya är vad jag skulle kunna leverera. oh yes.

nu, projektrapportskrivning. halleluljah!

nu är det nära

nu, snart så. Snart så tar jag tag i allt och hela skiten blir därmed inte längre något att göra utan något avklarat, eller iallafall åtminstonde något påbörjat. Det snurrar runt runt runt och det finns inget annat sätt än att ta den svarte tjuren vid hornen.  Det värsta är att tjuren ifråga inte vill bli tafsad på sina horn. Så stackarn sparkar. Och frustar. Som om han vill säga mig något. Men det går ju inte. Jag kan ju inte tjur-språk liksom, och tyvärr kan han inte mitt språk heller.
Det är det som är det värsta i vårt stormiga förhållande, vi kan liksom inte kommunicera. Jag vet vad jag vill men jag får inte fram min ståndpunkt och jag kan tänka mig att det är likadant för denne bjässe. Men men. Jag vet vad jag måste göra. Och jag gör det varje dag. Frågan är om jag gillar det eller om jag bara gör det eftersom bonden säger att jag ska gilla det. Ofta är det inte att ta tag i hornen på den stackars tjuren som är det värsta. Det värsta är någon har klätt på dig cowboyhatten och spänt på dig chapsen. Piskan i handen är också ditsatt, men den får du ju såklart inte använda. Vägen är banad. Jobbet är ditt. Do it.

orm med glasögon


så här ser jag ut i glasögon.
bara så att ni som inte vet får
veta. Snällt av mig. 

no big deal

"Nämen kolla där.. en människa som inte är större än min tumnagel.. -Hur har han hamnat bland mina kastruller?"

Polly

Polly wants a cracker
I think I should get off her first
I think she wants some water
To put out the blow torch

It isn't me
We have some seed
Let me clip
Your dirty wings
Let me take a ride
Don't cut yourself
I want some help
To please myself
I've got some rope
You have been told
I promise you
I have been true
Let me take a ride
Don't cut yourself
I want some help
To please myself

Polly wants a cracker
Maybe she would like some food
She asks me to untie her
A chase would be nice for a few

It isn't me
We have some seed
Let me clip
Your dirty wings
Let me take a ride
Don't cut yourself
I want some help
To please myself
I've got some rope
You have been told
I promise you
I have been true
Let me take a ride
Don't cut yourself
I want some help
To please myself

Polly said

Polly says her back hurts
And she's just as bored as me
She caught me off my guard
It amazes me, the will of instinct

It isn't me
We have some seed
Let me clip
Your dirty wings
Let me take a ride
Don't cut yourself
I want some help
To please myself
I've got some rope
You have been told
I promise you
I have been true
Let me take a ride
Don't cut yourself
I want some help
To please myself



Min Mjölkkartong



När jag var liten hade jag så mycket leksaker som det bara går. Jag var en bortskämd jäkel. Jag hade den nyaste av den grejen och den finaste av den. Jag var ensamt barn och barnbarn och jag fick allt det jag pekade på. Trots att jag aldrig pekade. Ändå är det en enda sak jag fortfarande idag kommer ihåg. En enda, för er alla andra, helt obetydlig grej som har plats kvar någonstans långt inne i min själ. Min Mjölkkartong.

Man kunde göra massor med roliga saker med Min Mjölkkartong. Man kunde ha den på huvudet, man kunde kasta upp den i luften och se vinden ta tag i den, man kunde vika ihop den och måla på den, man kunde leka att det var en väska, man kunde fylla den med vatten och leka att man lagade mat, man kunde lägga saker i den, -och ta ur sakerna igen!

Tack mamma, du är bäst.


hemlisar

Ett mörker ett ljus och något rött.
En Fasad en stjärna och sen lilla jag.


Varför skall allt vara så tråkigt i det stora?
Jag vill leta mig bortåt. Till ställen där ingen annan någon har hittat.
Till någon sorts ny galax där bara bra tankar finns. Bara bra människor.
bara sådana som mig. .
nej skämt åsido. satt och läste igenom min 'Fluffiga moln'-kategori här på bloggen.
Det är intressant hur mina tankar far iväg ibland. Men vet ni vad. Jag gillar det.
Det finns en sak i hela världen som får mig att tänka på annat och det är att just tänka på annat. (!)
Att sväva iväg till en plats där igen annan riktigt behöver finnas med och förstå, till den där platsen där hemligheterna är helt synliga för alla som ser dem men trots detta så står det inte i klar skrift vad vem eller vilka det handlar om. om det ens handlar om något?
Mina hemligheter är mina hemligheter men ni läser dem varje dag. så det är era med. Att dela är att älska.
Det är fascinerande.

22 bitar tuggimunni

har precis gett upp allt som har med matematik, numeriska metoder eller hållfastighetslära att göra och jag känner mig inte nöjd. Jag förstår inte ett dugg. Börjar tvivla på om det här är min grej. Seriöst. Jag förstår fortfarande inte ett dugg. Imorgon tänker jag lassa på mig böckerna och bege mig till skolan och där tänker jag stanna tills jag förstår. Imorgon skall jag vara där längre än jag någonsin varit i en skola förut. Imorgon ska allt hända.
Allt annars då? Jo allt annars är rätt crap. Det ser ut som stryk härhemma, jag har noll kronor och noll öre på kontot och byggherrarna har tagit bort byggställningen vilket betyder att det är svinljust i min lägenhet. Poängen är inte på väg in och min far förstår inte ett dugg. Jag är ledsen besviken fundersam och totalt totalt alldeles less på  människor som tror sig förstå veta och dömer därefter. Jag orkar inte lyssna.

Har för övrigt spenderat sista halvtimmen med att stoppa in en hel påse Extra Proffessional i munnen. Onödigt, men var tvungen att räkna hur många det var i påsen. Nu har jag ont i käkarna och mår illa till råga på allt. Elen skulle för övrigt gå på fyra och ett halvt tusen så jag tror jag avsäger de små rackarna. Hur svårt kan det vara att dra en egen sladd? Och fasen så mycket mer bekvämt än att ha Elgubben och hans Elgubbeson här springandes precis när jag blivit av med mitt andra störningsmoment utanför fönstret. På Torsdag kommer dom för övrigt och mäter för persienner. Nu rullar den bollen igång iallafall vilket är skönt. Inte för att jag direkt behöver det nu då jag inte har någon som står utanför och kollar in längre, men ändå. Man vet aldrig om det är ågon som fasadklättrar upp på femte våningen för att få sig en flukt. Inte lätt att vara sugen inte. Men nu då, vad händer nu? ja, inte ett dugg. Nog en tandborstning sen ytterligare ett försök att få tag på Matlab på  skolans hemsida. Vet inte vad jag ska göra om jag inte kan redovisa skiten imorn. Är grymt nervös och grymt irriterad och stressad.

Och inte har jag lärt mig ett dugg vettigt idag. Förutom att inte äta upp en hel tuggummipåse samtidigt dvs.


Elkillarna

ok. Elkillarna var här nu. Jag har väntat hela veckan. En stor besvikelse. Elkillarna var inte Elkillar utan Elgubbe och hans Elgubbeson. NU. till skolan igen.

humörsvängning

hihi. nu fick jag en glädjande tanke. haha. Sitter och storflinar. hoho. Längtar till morgondagen. (she might be loosing her mind)

sjukhusclown

var nyss in på en hemsida för sjukhusclowner och sitter nu och snyftar. Det är helt otroligt vad saker sitter långt inne, men när man minst anar det så kommer det tillbaka. Lite härligt faktiskt på något sätt. Lite häftigt hur kropper reagerar och stänger av känslorna när det är nödvändigt. Hur kroppen säger ifrån och utstrålar styrka ända tills många år efteråt..

Det kommer sådana där pustar av osäkerhet och gråt ibland, sådana där vinddrag av allt som har hållt inombords så pass länge. Men vet ni vad. Det känns bra. Det känns som om jag äntligen är redo att ta tag i det här nu. Det känns som om att jag nu verkligen får släppa loss de där bångstyriga känslorna och den där impulsgråten. Någon gång är nu.

saker jag är i behov av



Handen, fingret eller dörren.

Nu har allt börat igen. och det går fort framåt. En vecka har snart passerat och kunskapen väller in och ut ur de redan helt ihopsnörda hjärncellerna. Hållfastighetsläran är ny, Differentialekvationerna är mer eller mindre nya och Designen är ny. Tillochmed klassen är någorlunda ny. Och vet ni vad? Jag gillar det. Än så länge, så gillar jag det.
Det har gått relativt bra att komma dit och hem och jag har inte tänkt så mycket alls på det där jag inte ska tänka på. Det har kännts bra. Förutom idag då.

Helgen var för övrigt helt gudomlig. Städning till 99,5 samt 0,5 procents Poolmys på fredagen med David o Richard ,och Poolpartaj av rang på lördagen med, ja, de andra. Måste åter igen tacka dig Richard. Det var helt magiskt. Magiskt. Har aldrig sett en sådan grym kombination av struktur, planering, utförande och vänskap. Vi är grymma. Något sliten på Söndagen, men det var det värt. VIlken avslutning på sommaren.

Nu, städa. Mamma och pappa kommer imorgon och allt måste se perfekt ut. Inte en dammtuss här inte. Nej nej. Caroline är ordningssam och i hennes hem finns inga dammtussar och ingen disk. Inte vid föräldrabesök iallfall... Imorgon blir det införskaffning av skolböcker och studierna drar igång på riktigt, inte en dag försent, Är lite orolig för vad som komma skall. Points points points. Det går inte att komma ifrån. det gnager. ..Men. Imorgon kommer förhoppningsvis allt lösa sig. Eller iallafall klarna lite. Allt. Hela min världsbild kommer bli mycket klarare och jag kommer se på det här med andra ögon, kanske positiva kanske negativa, vad vet jag?  I vilket fall som helst så är smäller det imorgon. 10:30. Handen, fingret eller dörren. det är det som är frågan.

Städtime!

RSS 2.0