juleljus


nu har tävlingen börjat och vi alla är med utan att vara medvetna om det..

Mörkret fylls av blå, gula, röda och gröna blinkande lampor, och tomtar klättrar från varje balkong, I varenda fönster hänger stjärnor eller änglar och ljusstakarna blir bara fler och fler för varje år. Var någonstans gick det snett? Var i hela helskotta spårade allt ur någonstans? ¨
Jag måste ta ordet och säga Nej.
För Nej, det ÄR inte vackert med blinkande lampor ialla dess färger som kan få varenda stackare att få ett ovälkommet epelepsianfall och Nej, det ÄR inte fint med dessa stackars lysande äckliga plasttomtar som kramphåller i snöret i över en månad över kanten på balkongen..
Vem är det vi försöker lura? Blir vår jul så pass mycket bättre om vi ställer en blinkande rödnäsad rudolf med hans renvänner på gården? Blir det mer snö och mindre ensamhet på julafton för att vi spelar en ylande Carola med sitt Hallelulja och 'Jul i Betlehem nummer fjorton'? Blir Vi mer nöjda när vi får mer julklappar vid paketutlämning, och framför allt, bryr vi oss ett endaste litet dugg om tomten skulle råka glömma bort oss i år?

Att träffa släkt och vänner i alla sin prakt, absolut. Men snälla någon. Varför ska alla hela tiden överdriva så förbannat? VArför lär vi ha en utsatt helgdag för detta?
Blir det trevligare för oss att sitta och diskutera i soffan om vi har en aladdin-ask i knäet och kan knäcka en nöt med ena handen samtidigt som vi skalar en clementin med den andra? Blir vårt liv så pass mycket bättre om vi hittar den där förskräckligt äckliga mandeln i gröten och får ytterligare ett par mormorstrosor från fastern eller ännu en trisslott från farmor? Nej vet ni vad. Det blir vi inte!

Det är sådan julhets redan, och jag gillar det inte. Slappna av sverige!

image59



...nu tappade jag potatismos på mitt tangetbord. det var inte bra.

...och för er som undrar så finns skivan Carolas Jul säkerligen på ginza eller cdon.

Kommentarer
Postat av: johan

haha du skriver så underbart tjejen!

2007-12-06 @ 11:52:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0