solsken

Caroline vaknar, tidigare än nödvändigt, och till sin förvåning utan hjälp av väckarklockan. Hon sträcker på sig och ser sig runt om i rummet. Hon ler. Spegeln på väggen skickar reflektioner av solen som tittar in genom persiennen och värmen känns otroligt behaglig. Elemenetet susar för fullt och ljudet skickar små rysningar av bekvämlighet ner i hennes ryggrad.
Det är varmt inomhus, det är soligt, det snöar därutanför och det Är Måndag. Den första dagen på vecka åtta börjar med ett leende. Så borde alla veckor vara.

Caroline kliver upp. Lite nyvaken, ryser då de bara fötterna nuddar det kalla golvet. Hon vaknar till på riktigt nu. Frukost dukas fram, inget speciellt, men ändock frukost. Och juice. Juice! Hon brer sin macka, slänger på en bit skinka och en ostbit och slår sig ned i soffan framför nyhetsmorgon. Tavlorna är uppspikade, blomman är räddad från dödens käftar och omgruppering har skett i alla vinklar och vrår. Den lilla lägenheten på Smedsbacksgatan har tagit ännu ett steg till att bli ett hem.  Livet har precis gjort en bekväm vändning, och Caroline och hennes sinne är helt inställt på lycka.
Grejen är inte att bara överleva, grejen är den att må jävligt bra när man kämpar för det.

Tenta imorgon. girlpower.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0