2012

Tänk dig att du är en ensam, övergiven och otroligt misslyckad författare. Tänk dig sedan vidare att du är skiljd, knapp får träffa dina barn, hatar din exfrus nye man och att du lever med en enorm ångest inombord. Krydda med att jorden kommer att gå under, och att undergången kommer börja precis där du och dina barn slår upp campingtältet på er första campingtur sen länge. Det är inte lätt, det är inte livet på en pinne men det är snyggt. Och det är i sista minuten hela tiden. Hela tiden.

Förväntningarna på filmen 2012 var inte höga, mycket på grund av att alla specialeffekter höjts till höjden. "Day after Tomorrow" från 2004 kunde slänga sig i väggen sa någon; det som 2012 handlade om kunde ju "faktiskt hända på riktigt"! hmm.

Jag har sett, jag har synat och jag har skämts. Inte för att det var dåligt, tvärt emot: det var FÖR bra. För mycket, för snabbt, för i sista minuten. Det känns som att Roland Emmerich visste att han kunde mer än "Day after tomorrow", han ville bevisa allvaret och han visste att hans kompisar kunde. Det kunde dom, alla hundratals var proffs, och alla fick visa vad dom var bra på. På samma gång. Tyvärr finns inte utrymmet för detta ens i en film på två timmar och trettio minuter.

2012 känns inte så lång, det måste jag dock säga. Någonting händer hela tiden och det är snyggt! Men Men Men Det är bara en film med specialeffekter. En film med många specialeffekter. Skådespelarinsatser? -Ingen aning, de stackarna finns bara med för att de måste. Dialog? -Ingen aning, all eld överröstade pratet och tyvärr även paniken.

Du ska se 2012 om du tror på sista-minuten-grejer, om du tycker att fler specialeffekter är lika med bättre och du ska absolut se filmen om du vill se hur en stor budget kan förstöra en annars bra skådespelarinsats.
Du ska inte se filmen om du i Day after Tomorrow kände en irritation över hur bloody övernaturligt  tur sötnosen hade som undkom den enorma isen. Du ska inte heller se 2012 om du vill få ett bestående intryck av en film eller om du tror att detta kommer att hända, då kommer du skita knäck i två år.

Men. Slutligen, 2012 i ett nötskal: Töntig film med för många Specialeffekter. Men, se den. Endast för att du då kan säga att du har.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0