Värmen

En liten uppdatering om värmen. Hantverksnissarna från Valvet var här imorse. Och dom är förlåtna. Underbart trevliga killar. Verkligen. Fick iallafall höra att någon blond jäkel har vridit ner termostaten i källaren som bestämmer hur mycket värme som skall flöda i systemet men att den nu är uppvriden till max igen. Nisse 1 sa att det antagligen var någon styrelsemedlem som tyckte att föreningen skulle spara lite cash och Nisse 2 hummade något om att det antagligen var en på någon av de nedre våningarna, eftersom dom jäklarna (det sa han inte men), eftersom dom får värme i vilket fall som helst. Dom har både träd och hus som skyddar mot blåsten, samt inte en enda iskall vind ovanför som bara slänger ner kallluft mot oss på övre plan.

Min slutsats av Nissarnas uttalanden är att det är en högt uppsatt styrelsemedlem som raskt, efter att ha diskuterat med sin fru och kommit fram till att det var otroligt varmt i deras lägenhet, har sprungit ner en trappa och vridit av den lilla termostaten, för att sedan gotta sig åt den behagliga atmosfären i deras stora sjuttiotvåkvadratare med tjugotvå graders göttig värme. Till min slutsats hör att en viss person som bor på första våningen även är högsta hönstet i föreningen. Härligt med egocentriska människor. Tänk om vi här uppe hade dött. Hur skulle det ha kännts va, va, va?

Nu är det bara att vänta. Har stängt av det pengaslukande sladd-i-väggen-elementet och väntar på uppenbarelsen. Värme kommer att hålla min lägenhet i de nu tjugoen grader stora, och jag kommer sova som en Gudinna inatt.

Hejdå

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0