Vem är det som klampar på mitt tak?

Åter igen, som alla andra morgnar jag bott i denna lägenhet vaknar jag av det där ljudet. Det där ljudet som i drömmen låter som mörk åska, som i det halvvakna stadiet påminner om hårda knackningar på dörren och som i det nuvarande stadiet bara är män i snickarbyxor på mitt tak.

Persienner har inte funnits på kartan än så jag är fotfarande en guldfisk i min lilla lägenhet när folket springer förbi och kikar på mig när jag snarkar sött (?) och vaknar förskräckt. En sak är säker, dom får mig att gå upp i tid vilket jag är tacksam för. Imorse började det vid halv åtta.
Jag var mitt inne i en mardröm:
Jag simmade längs en strand med branta vassa klippor för att fly från Jocke som skulle mörda mig med en rakbladliknande kniv, och Jag hade hamnat i en mycket dryg situation.
Inte nog med att jag hade en galen Joakim efter mig, det var tjurar med stora horn och rådjur överallt i vattnet och de stack mig underifrån, bet mig från sidan och i fötter och nosade mig i nacken. Regnet öste ner med någon sorts beslutsamhet att slå ner mig till botten och stormen tjöt som sirener i mina öron. De meterhöga vågorna slog mot stranden med ett dovt muller och klipporna bara väntade på att få mig till kvällsfikat.
Inte nog med det så började det åska och blixtrarna slog ner framför mig bakom mig och vid sidan om. Ovädret trappades upp och kylan av det iskalla vattnet höll på att få mina armar att domna bort. Jag kämpade på att få tillbaka känseln i armar och fingrar då jag hörde att åskan kom närmare och himlen blev ljus av alla blixtrar som kastades mot vattenytan. Åsksmällarna blev fler och fler, större och större, starkare och starkare, Ännu Mer intensiva och högre, och Högre, och HÖgre, och HÖGRre, och ..
Snickarbyxorna hade gjort sitt jobb den här dagen med, jag vaknade, utan att ha blivit uppäten av en tjur, mosad mot en gigantisk sten eller fått en blixt i skallen. Åter igen.tack.

Nu. Dusch och Frukost avklarad. lite paltor på sen beger jag mig mot Biblioteket. Ännu en dag fylld av ljuvliga studier.
katsching.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0